GALATASARAYLI futbolcu Blerim Dzemaili, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı forma giymek istediğini, ancak öncelikle sakatlıktan tamamen kurtulması gerektiğini söyledi.
Devre arası hazırlıklarını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sürdüren Galatasaray'da, Arnavut asıllı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili, kamp yapılan Goldcity Turizm Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi. Alanya'da olmaktan mutlu olduklarını ve 2'nci yarıya iyi hazırlanmak için özverili çalıştıklarını belirten Blerim Dzemaili, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
'ERKEN DÖNMEK HATAYDI'
Sakatlığıyla ilgili soru üzerine adalesinde yırtık olduğunu ve bu sakatlığın bazen aylar sürebildiğini belirten Dzemaili, "Sakatlandıktan 2-3 hafta sonra kendimi iyi hissetmiştim. 'Dönebilirim diye' düşünmüştüm ve sonrasında sakatlığım tekrarladı. Tekrarlayınca da hatamın bedelini ödüyorum. Bence bir hataydı ve erken dönmek için elimden geleni yapıyorum. Çok çalışıyorum. En kısa sürede döneceğim" dedi.
'TEKLİF ALMADIM'
Blerim Dzemaili, yurt dışından transfer teklifi alıp almadığı yönünde soru üzerine Galatasaray'da uzun süre oynamak istediğini ve bir teklif almadığını söyledi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte takımın performansını yükseltme isteğinin arttığına işaret eden Dzemaili, aynı şekilde devam etmeleri gerektiğini kaydetti. Türkiye'deki futbol ile İtalya futbolu arasında kıyaslama yapması istenen Dzemaili, Türk futbolunun İtalya'ya göre çok farklı olduğunu belirtti. İtalya'da daha çok taktiksel bir savaş verildiğini Türkiye'de ise fiziksel mücadele yaşandığını vurgulayan Dzemaili, "Buranın seviyesini düşük görenler yanılıyor. Geldiğinizde kıran kırana mücadeleleri görebiliyorsunuz. O yüzden ben de gelir gelmez futbolun farklılığını gözlemledim" dedi.
'BEN DE OYNAMAK İSTERİM'
Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı forma giymek istediğine dikkati çeken Dzemaili, şöyle dedi:
"Bir futbolcu her maçta oynamak ister. Ben de oynamak isterim. Derbilerin çekiciliği biraz daha farklı oluyor. Herkes katılmak, bulunmak ister. Ben de arzularım ama önce sağlığıma kavuşmak isterim. 12 yıllık kariyerimde hiç kas sıkıntısı çekmedim. Galiba ben 'pek bir şey olmaz' diye üzerine gittim ve nüksetme olayı oldu. Bu yüzden de tedavi görüyorum. İyileşmek istiyorum. Sonra da takımıma kavuşmak istiyorum."
'UMARIM TÜRK FUTBOLU İÇİN KRİZ OLMAZ'
Takımların yabancı oyuncu oynatma sınırındaki değişikliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Blerim Dzemaili, bunun yabancılar için bir avantaj olduğunu, yerli futbolcular için sıkıntı olabileceğini kaydetti. Yakında baba olacağını da belirten Dzemaili, "Baba olmak ve şampiyon olmak benim için bir rüya olur. Baba olmayı çocukluğumdan beri istedim. Aileye her zaman bağlıyım. Umarım her şey yolunda gider. Şampiyon olmak için, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için geldim. Bu bir artı ve rüya olur. İkisini aynı anda yaşamak muhteşem bir duygu olur" diye konuştu.
Dzemaili, çocuğuna Arnavutça 'Aslan' anlamına gelen 'Luna' adını koymak istediğini de aktardı.

FOTOĞRAF