PTT 1. Lig’in 20. haftasında sahasında son sıradaki Orduspor’a 2-1 yenilerek zirve yarışında yara alan Antalyaspor, 21. haftada oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdüren Antalyaspor’da teknik direktör Hami Mandıralı, takım kaptanı Mehmet Sedef’in yönetim tarafından kadro dışı bırakıldığını söyledi. Hasan Subaşı Tesisleri’nde yapılacak olan çalışma öncesi saha ortasında oyuncularına kısa bir konuşma yapan teknik direktör Hami Mandıralı, antrenmanı başlatacağı esnada, dün akşam saatlerine yönetim kurulunun ardından 10 bin TL ceza alan Arif Şahin neden ceza aldığına tepki verdi. Mandıralı ise, konunun şu an konuşulmayacağını ve antrenman sonrası konuşulmasını istedi. Arif Şahin ise, tepkisini sürdürünce takım arkadaşları oyuncuyu kenara çekerek sakinleşmesini sağladı. Arif Şahin ise elinde bulunan su şişesini tele fırlatarak antrenmana katıldı.
GERGİN BAŞLAYAN ANTRENMAN, NEŞELİ BİTTİ
Antrenman, teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde düz koşuyla başladı. Daha sonra pas çalışması yapan oyuncular, iki gruba ayrıldı. İki gruba ayrılan takımlardan bir grup top kapma çalışması yaparken, diğer grup ısınma hareketleri yaptı. Antrenman yeşil ve beyaz grup arasında dar alanda yapılan çift kale maçla son buldu. İki takım arasında oynanan maç beraberlikle sonuçlanınca penaltı atışlarına gidildi ve beyaz takım penaltılarla galip geldi. Antrenman öncesi gergin olan oyuncuların çalışmanın son bölümünde neşeli oldukları gözlendi. Kırmızı-beyazlı takımda hafif sakatlıkları bulunan Adem Alkaşi ve Joseph Boum takımdan ayrı çalıştı.
“CEZALARLA İLGİLİ YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM”
Antrenman esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, yönetim kurulunun aldığı cezalarla ilgili soruya çok fazla yorum yapmayacağını söyledi. Mandıralı, “Hafta sonu Orduspor’a yenildik. Kredimizden 3 puan verdik ama hedefimizden şaşmadık. Ekip olarak, yönetim olarak ve futbolcularımız olarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz ama birinci oluruz ama ikinci oluruz buna inancımız sonsuz. Fakat böyle yenilgiler alıyoruz. Dün alınan kararlar yönetimin kararları. Dileyen saygı duyar dileyen de duymaz. Bunlarla ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum” dedi.
“HEPSİ DEDİKODU”
’Kadro dışı kalacak oyuncularla ilgili yönetimle bir görüş farklılığı oldu mu’ sorusuna ise kırmızı-beyazlı takımın teknik patronu Hami Mandıralı, “Bunlar tamamen dedikodu ben bir şey söylemedim. Ben yönetim kurulunun toplantısına katılmadan önce alınan bir karar vardı. Mehmet Sedef’in kadro dışı kalındığını ben toplantıya katılmadan önce yönetim kurulu kararlaştırmıştı. Onun dışında oyuncularla ilgili kadro dışı kalacak kalmayacak diye bir isim geçmedi. Sadece durum bundan ibaret. Adı üstünde dedikodu işte” şeklinde cevapladı.
“EMRAH BAŞSAN’IN KADRO DIŞI OLAYINA GÜLECEĞİM AMA AYIP OLACAK”
Takımın genç oyuncusu Emrah Başsan’ın kadro dışı kalması gibi bir isteği olup olmadığı sorusuna ise deneyimli teknik adam, “Buna güleceğim şimdi ama gülersem de ayıp olacak. Böyle bir komiklik olabilir mi? Böyle bir şeyi kim der Allah aşkına. Hangi teknik direktör der? Bunlar nereden çıkıyor? Kim uyduruyor? Bunlar gerçekten komik şeyler. Sadece yönetim kurulumuz kaptanımız Mehmet Sedef’i ben toplantıya katılmadan önce süresiz kadro dışı bıraktıklarını biliyorum. Onun dışındaki her şey hayal ürünüdür. Dedikodudan ibaret” cevabını verdi.
“ARİF ŞAHİN’İN ANTRENMAN ÖNCESİ VERDİĞİ TEPKİ ALDIĞI CEZAYAYDI”
Antrenman öncesi Arif Şahin’in verdiği tepkinin sorulması üzerine ise Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, “Biliyorsunuz kadro dışı olayı vardı. Bir de 4-5 oyuncumuza para cezası vardı bireysel olarak. Bunlardan bir tanesi de Arif Şahin’di. Bunun tepkisiydi. Cezanın açıklamasını istedi. Ben de buranın o konunun yeri olmadığını söyledim. Öyle bir feryat etti kendisi. Bir konuşma yaptı o esnada. Cezadan kaynaklanan bir tepkiydi. Başka bir şey yoktu. Takımla ilgili değil. Bu tepkisinin ekstra ceza alıp almamasını konuşacağız. Biz hep şunu söyledik. Bizlerin konuşacağı tek yer futbol sahasıdır. Onun dışındaki bütün konuşmalar herkese zarar verir. Ben oyuncularımdan hep bunu istedim. Sahada yaptıklarınızla konuşun. Kendinizi ifade etme yeriniz futbol sahasıdır” ifadelerini kullandı.
“GRUPLAŞMA YAŞANIRSA O OYUNCULAR BENİM YANIMDA YER ALAMAZ”
Takım içerisinde gruplaşmanın olmadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, böyle bir durumun yaşanması halinde ise o oyuncuların yanında yer alamayacağını belirtti. Hami Mandıralı, “Ben böyle bir şeyi hissettiğim zaman gruplaşan oyuncular benim yanımda yer alamaz. Ben buna müsaade etmem. Kendi adıma söylüyorum bunları. Şu ana kadar da öyle bir şey hissetmedim. Ama böyle bir şey varsa yönetim kurulu ile oturur konuşuruz ve kesip atarız bunu. Ben şu ana kadar öyle bir şey görmedim. Kaptanla ilgili de belki de daha önce olan bir durum vardır ben bilmiyorum ama yönetim kurulunun kararı bu yönde. Gruplaşma varsa ve ben de bunu hissedersem, o oyuncular benim yanımda yer alamaz. Çünkü biz şampiyon olmak istiyoruz. Bu yola baş koyduk. Şampiyon olacağız. Şampiyon olmak için buraya geldim. Ekibimle beraber her saniyemi kulüpte geçiriyorum. Takımı hazırlıyoruz. Oynadığımız maçlara bakın, attığımız gollere ve yediğimiz gollere bakın. Burada suçlu aramadan, nasıl ayağa kalkabiliriz bunun mücadelesini vermek zorundayız camia olarak. İçeride kaybediyoruz ama dışarıda gidip kazanıyoruz. Bunu yapan da benim oyuncularım. Kişileri suçlamaya kalkarsak bu işin içinden çıkamayız. Tek vücut, tek yumruk ve tek düşünce olmamız lazım. Ortak akılla hareket edip Antalyaspor’u hak ettiği yere getirmemiz lazım. Bu da alınacak seri galibiyetlerle olacak. Üst üste alınacak galibiyetlerle bu takımın neler yapabileceğini herkes görecek” dedi.
“ORDUSPOR MAÇINDAN SONRA OYUNCULARIM EĞLENMEYE GİTTİYSE YÖNETİM GEREKLİ CEZAYI VERSİN”
Takımda bazı oyuncuların Orduspor maçından sonra eğlenmeye gittiği ile ilgili iddiaların olduğu sorusuna ise teknik direktör Hami Mandıralı, “Böyle bir durum varsa ve Orduspor maçından sonra bizim oyuncularımız, bu üzüntülü durumdan gidip kendi özel eğlencesini yapıyorsa o da kendi karakterini sorgulamalı bence. Yönetim gördüyse, ben görmedim kendi gözümle ama varsa böyle bir şey gerekli cezayı versinler bende destek veririm” şeklinde konuştu.
“GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇINI MUTLAK KAZANMAK İSTİYORUZ”
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını mutlak kazanmak istediklerini de sözlerine ekleyen Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, “Kazanmak istiyoruz. Biz Gaziantep Büyükşehirspor’u yenmek istiyoruz çünkü şampiyon olmak istiyoruz hedefimiz bu. Deplasmanlarda da farklı oynuyor takımımız. İnşallah göze hoş ve güzel oyunla deplasmandan galip geliriz. 3 puanla oradan dönüp yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.