Türk Hava Kuvvetleri’nin (THK) kuruluşunun 104. yılı kutlamaları, 31 Mayıs Pazar günü saat 10:00’ da hava gösterileri ile başlayacak. Çiğli’deki 2. Ana Jet Komutanlığı’nda düzenlenecek etkinlik, havacılık tutkunlarını buluşturacak.
2’inci Ana Jet Komutanlığı’nda düzenlenecek kutlamalar çerçevesinde, Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün hava gösterisi, Ali İsmet Öztürk Hava Akrobasi gösterisi, THK’da bulunan bütün uçak tiplerinin yer aldığı envanter geçişi, Muharebe Arama Kurtarma ekiplerinin tatbikatı ve paraşüt atlayışları, Hürkuş’un İzmir’deki ilk uçuşu, THK’nın bütün filo komutanlıklarından gelen uçakların yerde sergilenmesi ve filo tanıtım stantları, THK Motorlu Yelken Kanat gösterisi, THK’nın Caz orkestrası olan Cazın Kartalları konseri, Türk Dünyası Gösteri Grubu, EFMOD Model Uçak Kulübü ve Çocuk oyun alanları yer alacak.
Toplu ulaşım araçları ile kutlamalara gelecek olan vatandaşlar için Ulukent ve Egekent İZBAN istasyonları ile Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan gün boyunca gösteri alanına otobüsler ile ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacak.