Rüşvet aldığı iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. hakkında bu kez de Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haksız mal edinme davası açıldı.

BİLİRKİŞİ TESPİT YAPACAK 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bahattin K.'nin haksız mal edinme iddiasıyla açılan dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede Bahattin K., operasyonda ele geçirilen altın, para ve dövizlerin belediyeden kazandığı bir gelir olmadığını, eşiyle bugüne kadar olan birikimi olduğunu iddia etti. Dün görülen davada mahkeme heyeti, 3 bilirkişi atayarak bu mallar eşinin ve kendisinin bunca zamandır yaptığı işlerden kazanılabilecek bir varlık olup olmadığını incelenmesini istedi. Ağır ceza kararı bölge adliye mahkemesi tarafından bozulurken, mahkeme, haksız mal edinme iddiasıyla açılan davayı, rüşvet davasıyla birleştirdi. Duruşma 1 Haziran'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Bahattin K'nın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu çay paketi içinde müteahhit Y.T'den rüşvet aldığı belirlenmişti. Ayrıca Bahattin K'nın makam odasında bulunan kasada da çok sayıda altın, para ve döviz ele geçirilmişti. Bahattin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 20 Ekim 2021 tarihinde görülen ikinci ve son duruşmada mahkeme Bahattin K.'yi "rüşvet almak", Y.T.'yi ise "rüşvet vermek" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırmıştı. Bahattin K.'nin tahliyesine karar verilmişti.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.