Bilecik İl Telekom Müdürlüğüne yeni atanan ve göreve başlayan İl Müdürü Erhan Balık, Bilecik’in “Fiber Kent Projesi” ile artık daha hızlı hizmet alacağını söyledi.
Bilecik İl Telekom Müdürü Erhan Balık, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 senedir bu sektörde çalıştığını ve Bilecik’e gelemeden önce 5 yıl Diyarbakır’da görev yaptığı belirtti. Balık, “Diyarbakır’da önce bizim Bölge Satış Müdürü olarak bayi kanalını yönetiyordum. Yaklaşık 1 ay önce Bilecik’e tayin olarak atandım. Biz Türk Telekom olarak hem internet hem bireysel hem de kurumsal tarafta hizmet gösteriyoruz. Türk Telekom şuanda Türkiye’deki özellikle Telekomünikasyon sektörünün ana omurgasını oluşturan en birinci derecedeki bir operatör. Hem bizim haricimizdeki diğer operatörlere de alt yapıyı sağlıyoruz. Hem de kendimiz bizzat kendi branşımızdaki kendi alanımızda müşterilerimize kurumsal bireysel manada hizmet götürüyoruz” dedi.
“BİLECİK’TE TÜRK TELEKOM BİRİNCİ DERECEDE EN ÖNEMLİ OPERATÖR”
Bilecik’te de şuanda Türk Telekom’un birinci derecede en önemli operatör olarak şuanda faaliyet gösterdiğini belirten İl Müdürü Erhan Balık, “Bilecik’te şuanda yaklaşık 42 bine yakın Piyestiyen abonemiz var. 27 bine yakında geniş bant dediğimiz Asimetrik Sayısal Abone Hattı (ADSL)abonemiz var. Bu açıkçası bize beni şu noktada sevindirdi. Şuanda Bilecik’in merkez nüfusuna baktığımız zaman yaklaşık 55 bin civarında ama 42 binler seviyesinde bir Tümleşik Hizmetler Sayısal Ağı (ISDN) abonemizin olması Bilecik’te bizim kurumumuza gösterilen rağbetin ve güvenin hangi derecede olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor. Bu da beni açıkçası çok daha sevindirdi” dedi.
“BİLECİK’TE ”FİBER KENT PROJESİ” ADI ALTINDA FİBER DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Bilecik bundan sonraki süreçte ilk hedeflerden birinin şirket olarak alt yapıda fiberleştiklerini ve fibere dönüştüklerini ifade eden Balık, sözlerine şöyle devam etti.
“Fiber bizim hem hız olarak hem de işletmenin sağlıklı gitmesi noktasında gerçekten çok önemli bir teknoloji. Şirketimizde açıkçası bundan sonraki yapmış olduğu bütün yatırımlarını hem fiber üzerinden yapıyor. Çünkü siz fiberle şuanda baktığınız zaman uçta 1 GB’a kadar müşteriye çok rahatlıkla hız verebiliyorsunuz. Şuanda Bilecik’in altyapısı genel olarak bakır alt yapı üzerine kurulu. Biz şirket olarak “Fiber Kent Projesi” adı altında Bilecik’i fibere dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Normalde Bilecik içinde “Fiber Kent Projesi” yapılıp Genel Müdürlüğe gönderilmiş. Bunun çıkması hayata geçirilmesi ve Bilecik’in Fiber Kent dönüşümünün yapılarak gerçekten müşterilerimize sunmuş olduğumuz hizmetin daha hızlı ve kaliteli bir noktaya taşınması noktasında bir çaba ve gayretimiz olacak inşallah. Bunu da yaparsak Bilecik olarak hem müşterilerimize sunmuş olduğumuz hizmeti daha kaliteli bir noktaya taşımış olacağız” dedi.
BİLECİK ŞUANDA FİBER AĞI NE DURUMDA?
Bilecik’te şuanda kurumsal tarafta bankalar, emniyet ve kendilerinin Metro Ethernet dedikleri hizmetler alan noktalarda fiber olarak taşıdıklarını söyleyen Balık, “Bunun oranını açıkçası şuanda tam olarak size söyleyemeyeceğim. Bu çok böyle hemen geçen bir oranda değil açıkçası. Ama inşallah bu “Fiber Kent Projemiz” olursa o zaman ilçelerimizde dahil olmak üzere tamamını fiberleştirmiş olacağız. Hem bu fiberleştirme uçtan uca müşterinin bulunduğu noktaya kadar fiber götürmüş olacağız. Bu da gerçekten müşterimize de bizlere bakan yüzünde de çok ciddi manada bir hız ve kalite getirmiş olacağız inşallah” dedi.