Antalya’da, binlerce sığırcık kuşunun toplu halde uçması, gökyüzünde alçalmaları ve yükselmeleri, toplu halde uçarken oluşturdukları şekiller etkileyici görüntüler oluşturdu. Trafik yoğunluğuna aldırmayan sürücüler, araçlarından inerek kuşların dansını hem izledi hem de cep telefonlarıyla görüntüledi.
Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde akşam üzeri gökyüzünü kaplayan binlerce sığırcık kuşunun dansı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Sığırcık kuşları birbirleriyle uyumlu bir şekilde uçarak görsel şölen oluşturdu. Akşam trafiğinin yoğunluğuna aldırış etmeden araçlarından inen bazı sürücüler, kuşların sunduğu görsel şöleni hem izledi hem de cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
“İLK DEFA GÖRDÜM”
İlk defa böyle bir şey gördüğünü söyleyen Gupse Alcan, “Galiba göç ediyorlar. Daha önce böyle bir şey görmedim, çok güzeller” dedi.
Gupse Alcan’ın babası Salih Alcan da, kuşların şekillerle dans etmesinin özgürlüklerini simgelediğini söyledi.
KUŞLARIN DANSI SÜRÜCÜLERİ ARAÇLARINDAN İNDİRDİ
Yoğun trafiğe rağmen aracından inerek kuşların dansını cep telefonu kamerasıyla kaydeden Şaduman İzmirli de, “Bize gösteri yapıyorlar. Araç kullanırken inip baktım çok hoşlar” dedi.
Aracından inerek kuşları izleyen bir başka sürücü Yıldız Serap Sezgin de şöyle konuştu:
“Sanırım kuşların dansı. Çok güzel bir şey. Güzel bir belgesel kaçmazdı bence. Hangi kuş türü bilmiyorum keşke bilseydim” diye konuştu.
Güneşin batmasının ardından kararan havayla kuşların dansı sona erdi.