Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen Giyim-Nakış ve El Sanatları kurslarının geleneksel yılsonu merkez sergisi düzenlendi.
Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce Giyim-Nakış, İğne Oyası, El Sanatları, Kat’ı Sanatı ve Folklorik Bebek gibi 30 farklı alanda Gediz Merkez, belde ve köylerde olmak üzere 13 noktada kurslar düzenlendi. El emeği göz nuru ile meydana getirilen ürünler için Eskigediz ve Yenikent beldeleri, Altınkent, Sazköy, Erdoğmuş ve Gümele köyleri ile Gediz’deki çeşitli okullarda sergiler yapıldı.
Giyim-Nakış, İğne Oyası, El Sanatları, Kat’ı Sanatı ve Folklorik Bebek ürünlerinin son sergisi olan geleneksel yılsonu merkez sergisi ise göz kamaştırdı.
Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Avni Kula, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fethullah Karamete, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, Müdür Yardımcıları Mürşit Ertem, Abdullah Kaya ve Berna Bircan, kursiyerler, usta öğreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılıştan önce bir konuşma yapan Gediz Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zekeriya Ünal, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 30 farklı alanda toplam 140 kurs açarak yaklaşık 3 bin 806 vatandaş ve kursiyere ulaşma fırsatı yakaladıklarını söyledi.
Konuşmanın ardından okulların halk oyunları ekipleri birbirinden güzel oyunlar sundular.
İlçe Kaymakamı Avni Kula, Gediz Mert Yiğit Spor Kulübü Tekvando Takımı sporcularını çeşitli müsabakalarda gösterdikleri başarılardan dolayı ödüllendirdi.
Daha sonra belge almaya hak kazanan kursiyerlere İlçe Kaymakamı Avni Kula ve protokol üyeleri tarafından kurs bitirme belgeleri takdim edildi.
İki küçük kız çocuğu ile birlikte serginin açılışını yapan İlçe Kaymakamı Avni Kula, sergiyi dolaşarak, “Özellikle bayanların büyük ilgisini çeken bu el emeği göz nuru ürünlerin meydana getirilmesinde emekleri bulunan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.
Serginin gezilmesinin ardından tüm misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE)