SAMSUN (AA) - Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ilçede tespit edilen 8 bin aileye toplam 10 bin ton kömür yardımı yapacağı bildirildi.

İlçedeki kömür toplama merkezini ziyaret eden Kaymakam Halis Arslan, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer’den kömür dağıtımları ile ilgili bilgi aldı.

Her yıl olduğu gibi sosyal güvencesi olmayan, ihtiyaç sahibi ailelerin kışı sıcak geçirebilmeleri için kömür yardımlarının devam ettiğini vurgulayan Arslan, "İlçemize 18 Ağustos 2014 tarihinden itibaren kömür nakliyesine başlanmıştır. Şu ana kadar 7 bin 500 ton kömür ilçemize gelmiş olup, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 21 günde 5 bin 500 aileye toplamda 6 bin 875 ton kömür yardımı yapılmıştır. Kömürün bu hızla ilçemize gelmesi durumunda ekim ayı içerisinde kömür dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Vakıf Müdürü İrer ise kömür yakacak vatandaşları zehirlenmelere karşı uyararak, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte soba zehirlenmelerinde artış görülmektedir. Gerek bilgi eksikliği,  gerekse dikkatsizlikten kaynaklanan sonuçların önüne geçilebilmesi için, sobaların tekniğine uygun olarak kurulması, soba kurulumunda fazla boru ve dirsek kullanılmaması, Soba yakılan alanın sürekli havalandırılması, mümkünse karbonmonoksit dedektörü kullanılması gibi bazı alternatif kurallara uymaları gerekir" diye konuştu.