Nedim KOVAN / ORDU, () - ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 ay önce Altınordu İlçesi'nde 2 küp altın bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen ve 13 milyon TL'ye mal olan Botanik Bahçesi'nin 1 ay sonra tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi. 
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde 116 dönüm alan üzerine kurulan Karadeniz'in ilk Botanik Bahçesi hizmete giriyor. Eskipazar Mahallesi'nde 16'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi Eskipazar hamamının yanında, inşaat çalışmaları süren Botanik Bahçesi'nde 4 ay önce kazı sırasında işçilerin 2 küp altın bulduğu iddialarının yerel medyada ve sosyal medyada hızla yayılması kentte altın heyecanı yaşattı. Ordu Valiliği bu iddiaları yalanlarken, tekrar kazı olmaması için Botanik Bahçe'nin etrafı güvenlik kameralarıyla koruma altına alındı.
3 bine yakın bitki çeşidiyle bahçenin önemine değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz şöyle konuştu:
"Karadeniz bölgesinin ilk Botanik Bahçesi, sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde talimatlarıyla Ordu'da kuruldu. Yüzde 95'i tamamlandı. 116 dönüm alan üzerine yaklaşık 13 milyon liraya kurulacak park, 24 saat gece gündüz güvenlik kameralarıyla birlikte koruma altına alınmış olacak. 3 bine yakın bitki çeşidiyle birlikte hem bir bitki görseli, hem bir yeşillik görseli, hem de gezi ve yürüyüş alanlarıyla, parklarıyla, havuzlarıyla, eğlence merkezi, düğün salonlarıyla birlikte şehir insanımızın sahil şeridi dışında da bitki yoğunluğu olan bölgede vakitlerini geçirip dinlenme imkanı kazanacakları bir yer olacak."
2 KÜP ALTIN İDDİASI
Bahçede 2 küp altın bulunduğu yönünde haberler yayıldığını, bu nedenle burada tekrar kazı yapılmaması için güvenlik önlemi aldıklarını kaydeden Yılmaz şunları söyledi:
"Maksadı dışında bir reklamı oldu. Biz tekrar kazı yapılmasına müsade etmemek için orayı 24 saat esaslı kontrol altına aldık. Orada bir define ve altın olup olmadığına dair zaten Valilik resmi ağızdan gerekli yalanlamayı ve cevabı da verdi. Kurulmuş bir tesis var, bu tesiste hem olumsuz teşebbüs olmaması hem de yeni kazıları engelleme amaçlı zaten bütün alanlar güvenlik çemberine alınmış oldu. Buradaki maksat 3 bine yakın bu bitki çeşitliliğiyle birlikte sadece Türkiye'de ki değil, dünyadaki özgün bitki çeşitlerini hemşerilerimize sunabilmektir. Kente gelenler teleferik ziyareti dışında resmi ziyaret alanı botanik parkımız olacaktır. Buranın defineyle, farklı kazı alanlarıyla anılması, kısmen reklamını yapmış olsada bundan sonra öyle olmayacak. Orada güvenlik kuvvetleri ve Zabıta kuvvetlerimiz olacak. Bir teşebbüs olsada yasal süreci biz başlatırız. Çünkü burası bundan sonra şehrin dinlenme alanı olarak kullanılacak."

FOTOĞRAFLI