Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı coşku ile kutlandı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Ceceli 20 bin kişiye konser verdi. Etkinliğe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve Mesut Dedeoğlu’nun yanı sıra birçok önemli isim de katıldı.
Kurtuluş bayramı etkinlikleri öncesinde Kahramanlar kentinin medar-ı iftihari olan Sütçü İmam’ın kabri ve akabinde şehitlikler ziyaret edildi. Ulucamii’de duaların yapıldığı şehitlerin yaad edildiği Mevlid-i Şeriflerin okutulduğu etkinliklerde Belediye tarafından 10 bin kişilik etli pilav ve ayran dağıttı. Vatandaşlar gelenekselleşen etli pilav için uzun kuyruklar oluştururken etli pilav kazanlarının başına geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ikram servislerini bizzat kendileri yaptı.
Kahramanmaraş’ın 95’inci kurtuluş yılı etkinliklerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Garnizon Komutanı Kerim Acar katıldı.
TEMSİLİ CANLANDIRMALAR YAPILDI
Kutlama etkinliklerinde Valilik kavşağında Mehteran Gösterisi’nin ardından, Hürü Ana, Abdal Halil Ağa, Bayrak Olayı, Sütçü İmam Olayı gibi olayların canlandırılması tiyatro grupları tarafından gerçekleşti. Şehrin dört bir yanında yöresel halkın çete kıyafetleri giyerek halaylar çekmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Kahramanmaraş bayraklar, filamalar ve balonlarla adeta gelin gibi süslendi. Ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli’nin ise hava şartlarının olumsuzluğuna aldırış etmemesi aynı şekilde halkın da yağmur çamuru dinlemeyerek tempo tutması ile muhteşem bir konser gerçekleti.
MUSTAFA CECELİ AŞKI YAĞMUR DİNLEMEDİ
Sağanak halinde yağan yağmura rağmen Valilik Kavşağını dolduran yaklaşık 20 bin Kahramanmaraşlı, Mustafa Ceceli’nin seslendirdiği birbirinden harika parçalarla coştu. Ceceli Kahramanmaraş’ın mahalli çete kıyafetini giydi ve şarkılarını bu kıyafetle söyledi. İzleyenler yağmur altında ünlü sanatçının şarkılarıyla adeta kendisinden geçti.
DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İLE DÜET
Down sendromlu olan özel çocukları Kurtuluş bayramı için Kahramanmaraş’a gelen ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ile buluştu. Duygusal anların yaşandığı ve çocuklar ile şarkıların söylendiği organizasyonda Mustafa Ceceli minik hayranları ile tek tek ilgilendi.