Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Balıkesirspor'da 4 Kasım'da yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi tansiyon yükseliyor.
Yönetimin kongre kararı almasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un açıklamaları ortalığı karıştırdı. Başkan Tuna Aktürk'ü kaçmakla suçlayan Ahmet Edip Uğur, "Yönetim kaçıyor, hem de arkasına bakmadan kaçıyor. Erkek adam kaçmaz. Bunlar erkek mi, ürkek mi? Kulübün borcu nedir? Verilen çekler, senetler ne kadar önce onu açıklasınlar. Hesap kitap nedir bilmiyoruz. Bizim için doğru bir seçimle sandıktan çıkacak yönetim makbuldür" dedi.

Başkan Uğur'un bu sözlerine Tuna Aktürk'ten cevap gecikmedi. "Edip bey seçildiği günden bu yana kongreye gitmemizi, yönetimi bırakmamızı istiyordu. Kendisini dinledik, 'Bu işi yapamıyoruz' diyerek genel kurul kararı aldık. Şimdi de kaçmakla suçlanıyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyen Aktürk şöyle devam etti:
"Ürkek mi, erkek mi meselesine gelince; 16 ay önce kimin kongre salonuna gelmediğini, kimin kongreden kaçtığını tüm Balıkesir biliyor. O kongrede Feyyaz Çiftçi'ye destek veren Edip bey salona bile gelememişti. Bizim kaçtığımız yok. Allaha şükür Balıkesir sokaklarında rahatça geziyoruz."  Başkan Uğur'un, kulübün borçlarıyla ilgili sorusunu da yanıtayan Tuna Aktürk, "Bizim gizlimiz, saklımız yok. Kongrede çıkıp tüm hesapları tek tek açıklayacağız" dedi. Edip Uğur'a belediyenin futbol ve voleybola yaptığı harcamaları soran Aktürk, "Büyükşehir Belediyespor futbol takımı için kaç lira harcadınız? Bu kadar harcamaya rağmen nasıl küme düştünüz?" ifadesini kullandı. Başkan Tuna Aktürk, Edip Uğur'un seçimlerden önce medyanın önünde Balıkesirspor tesislerinin yenilenmesi için verdiği sözü tutmadığını, altyapıyı mağdur ettiğini, sporculara barınma ve ulaşım sıkıntısı yaşattığını da sözlerine ekledi.