Doğuştan iki kolu olmayan Muhammet, 16 kişinin kaldığı akraba evinde ayağıyla çizdiği resimleri satarak, ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Muhammet’in en büyük hayali ise kendi odasında resim çizebildiği bir evlerinin olması.
Bağcılar Dede Korkut İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Muhammet Uğur Bitkay, doğuştan iki kolu olmamasına rağmen yaptıkları resimler görenleri şaşırtıyor. Annesinin ve arkadaşlarının teşvikleri ile başladığı ressamlık serüveni, Muhammet için hem bir eğlence yolu hem de aile bütçesine katkı sağlaması için bir çıkar yolu oldu. Bitkay ailesi, maddi durumları yetersiz olduğu için 16 kişinin kaldığı akrabalarının evinde yaşam mücadelesi veriyor. En büyük hayali kendi evinde kendi odasında rahatça resim çizebilmek olduğunu ifade eden Muhammet, yetkililerden yardım bekliyor.
Muhammet 16 kişinin kaldığı kalabalık evde resim çizmesi zor olduğu için, çoğu zamanının Bağcılar Belediyesi’nin yaptırdığı “Engeliler Sarayında” kendisine özel ayrılan bölümde resim çizerek geçiriyor. Çizdiği resimleri ailesinin bütçesine katkı sağlamak için satan Muhammet, bu güne kadar 15 adet resim sattığını ve çizdiği resimlerinin birçok kişi tarafından beğenildiğini ifade etti.
Bağcılar Belediyesinin Engelliler sarayında haftanın 3 günü oğlunu getiren Zeynep Bitkay, Muhammet resim çizerken kendisi de bilgisayar kursuna giderek zamanını değerlendiriyor. Annesini ile bazen bilgisayar kursuna katılan Muhammet, bilgisayarda resim, oyun ve yazı yazmak gibi birçok işlemi kolları olmamasına rağmen annesinden iyi yapıyor. Muhammet en çok sosyal medyada arkadaşları ile konuşup yaptığı resimlerin fotoğrafını paylaşmayı seviyor.
“RESİM ÇİZMEKTEN ONUR VE GURUR DUYUYORUM”
Annesinin resim çizmesinde büyük katkıları olduğunu belirten 11 yaşındaki Muhammet Uğur Bitkay “ Resim çizerken onur ve gurur hissediyorum. Bu olay beni çok mutlu ediyor. Galata Kulesinden, kız kardeşime hatta babamı bile resmini yapabiliyorum. Haziranda bugüne kadar yaptığım resimlerin bir sergisini açmayı düşünüyorum. Bu güne kadar 30 adet resim yaptım. Yaptığım resimlerin 15 tanesini sattım. Annem Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında bilgisayar dersi alıyor. Bende annemle birlikte bu derse giriyorum. Bilgisayarda sosyal medyada arkadaşlarımla konuşuyorum” dedi.
“16 KİŞİ BİR EVDE KALIYORUZ, KENDİ EVİMİZ OLSUN”
Engelli olan arkadaşları için evde kalmamaları ve kendilerinin özgüvenlerinin olması gerektiğini ifade eden Muhammet, “Her engellinin yaşam tarzı vardır. Bence bir şeyler yapmaları ve insanlarla daha çok konuşmaları lazım. Engelli arkadaşlarımın benim gibi dimdik olmasını ve her yere mutlu bir şekilde özgürce gitmesini istiyorum. Paramız olmadığı için ananelerde kalıyoruz.16 kişi sadece bir evde kalıyoruz benim ve kardeşlerimin kendimize ait bir odamız bile yok. Bu şekilde çok mutsuz yaşıyoruz. Ben ailem için bir ev istiyorum lütfen bize yarım edin. Kendime ait bir odam olsun istiyorum” diye konuştu.
“KARDEŞLERİ MUHAMMETİ KISKANIYOR”
Küçük yaştan itibaren oğlunun hayata karşı azmini ve gayretine hayran kaldığının ifade eden Zeynep Bitkay sözlerini, “Ayağı ile birçok işi yaptığını fark edince ailesi olarak Muhammedi resim yapmaya yönlendirdik. Resim yapmaya çok büyük bir ilgisi var. Yaptığı resimleri arkadaşları ve çevresindeki insanlar çok beğeniyor. Beğenilen bu resimleri bizde satabiliyoruz. Herkesin ilgisi Muhammet üzerinde olduğu için diğer kardeşleri onu kıskanıyor” şeklinde konuştu.