ÇORUM HABER - 3 çocuk annesi 55 yaşındaki Gülsemin Demirkan, yıllarca bir iş yeri açma hayali kurdu. Çevresinin tavsiyesi üzerine katıldığı eğitim, Demirkan'ın hayatının akışını değiştirerek onu patronluğa taşıdı. KOSGEB tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Proje Destek Programı'na katılan Demirkan, daha kurs bitmeden kafeterya açmaya karar verdi. 


SAMSUN'DA GÖRDÜ, ÇORUM'DA UYGULADI
Sertifikasını alır almaz harekete geçen Demirkan, kafe ve ev yemekleri konseptindeki iş yerini açtı. Demirkan, kısa sürede beğenilen ve her kesimden insanın uğrak yeri olan kafeteryasını büyüterek pastaneye dönüştürmeyi planlıyor.
30 yıllık evli olan Demirkan, eşinin de emekli olmasıyla birlikte KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katıldığını dile getirerek "Kurslar sonunda girişimcilik sertifikası aldım. Oğlumun mezuniyet töreni için Samsun’a gittik. Oğlum bizi bir yere götürdü. Orada da gelin ve görümce baktık kafe ve ev yemekleri bulunan bir yeri işletiyorlar. Bu işi yapmayı düşünüyordum. Orayı gördükten sonra karar verdim. Bu iş yerini kiralayarak evde yaptığım işleri artık burada yapmaya başladım" dedi.

'KADINLAR ÜRETİCİ OLMALI...'
Kadınların evde oturmak yerine üretime katılmalarını isteyen Demirkan, "Kadınlarımız evde oturmasınlar. Ürettikleri ürünleri pazarlasınlar. Evde aynı işleri yaptığımızda elimize hiçbir şey geçmiyor. Bir iş yapmayınca sanki kadınlar evde boş oturuyormuş gibi görülüyor. İş hayatının içerisinde olunca kadınların evde boş oturmadığını insanlar görüyor. Hanımlar bir işe karar verdikten sonra yapamayacakları hiçbir şey yok. Eşleri de destek versinler. Mesela benim en büyük destekçim eşim. Hiçbir işi başaramam diye bir şey yok. Kadınlar her zaman üreteci olsunlar. Bir işe atılsınlar devamı geliyor" ifadelerini kullandı.