Hawar News'in haberine göre, Tabka'yı teröristlerden kurtarmak için operasyona devam eden terör örgütü PKK'nın Suriye koluna YPG'ye bağlı DSG, kırsal bölgelerde IŞİD militanlarıyla çatışıyor.
 
'RAKKA-HALEP KARAYOLUNUN BİR KISMI DSG'NİN KONTROLÜNE GEÇTİ'
Tabka'ya üç koldan saldıran DSG birlikleri, gece boyunca doğu yönünden 3 kilometre ilerlemeyi başardı. Rakka-Halep karayolunun bir kısmını kontrol altına alan ve Tabka'nın güneyine geçen DSG, kırsal bölgede IŞİD'le çatışmalara devam ediyor.
 
DSG, IŞİD'e ait bir aracı patlatırken, militanlar buna Kürtlerin mevzilerine havan ve topçu ateşleriyle karşılık verdi.


 
'DSG, SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN KORİDOR OLUŞTURDU'
Bu arada DSG, sivillerin bölgeden ayrılması için bir koridor oluşturdu. Siviller bu koridor üzerinden güvenli bölgelere taşınıyor.
 
ABD askerleri ile DSG, Tabka'da IŞİD'e karşı ortak operasyon yapıyor. Sputnik'e konuşan bir DSG komutanı, ABD askerleri ile havadan Tabka'ya indiklerini belirterek, operasyonda ABD'den 100 asker DSG'den ise 400 savaşçının katıldığını söylemişti.
 
Rakka'nın 45 kilometre batısında yer alan Tabka kenti 2014 yılının Ağustos ayında IŞİD'in eline geçmişti. Arap yoğunluklu kentte Kürtler de yaşıyor. Tabka kentinde askeri havaalanı da bulunuyor. IŞİD üssü ele geçirdiğinde, 160 Suriye Ordusu askerini toplu bir şekilde infaz etmişti.
 
Tabka Barajı kentin kuzeydoğusunda yer alıyor. Fırat Nehri'nin güneyinde yer alan Tabka Barajı, Suriye'de en büyük baraj olma özelliğini taşıyor.