Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve veliler arasında 40 hadis okuma ve ezberleme yarışması düzenleniyor.
Pazarlar Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından ilk kez geçen yıl düzenlenen ve sadece öğrenciler arasında yapılan 40 hadis ezberleme ve okuma yarışması, bu yıl genişletilerek öğretmenler ve velilerde dahil edildi.
Pazarlar Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Gülmüş tarafından organize edilen 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasına katılmak isteyen öğrenci, öğretmen ve velilerin en geç 6 Nisan Pazartesi gününe kadar Pazarlar Ortaokulu idaresine başvurması gerekiyor. 20 Nisan Pazartesi günü ise Pazarlar Ortaokulu binasında 40 Hadis ezberleme ve okuma sınavının yapılacağı bildirildi.
40 Hadis ezberleme ve okuma yarışması hakkında bilgi veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Gülmüş, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) her Müslümanın ruhuna hazır bir gıda olsun diye hadislerinden en az kırk tanesinin ezberlenmesi için emir bulurmuş ve bunu yapan kimse için büyük mükafatlar müjdelenmiştir. Bir hadiste buyuruyor ki : Her Kim ümmetim için diniyle ilgili kırk hadisi ezberlerse Allah onu alimlerle haşredecektir. İşte biz Pazarlar Ortaokulu olarak, bu müjdelerden yola çıkarak geçen yıl yaptığımız 40 hadis ezberleme yarışmasını bu sene genişleterek velilerimizi ve öğretmenlerimizi dahil ettik. Böylelikle hem öğrencilerimize bu konuda rol model oluşturmak, hem de Peygamber efendimizin ruhumuzu ve dimağımızı aydınlatan sözlerini ezberleyip hayatımızı onun izinde tanzim etmeyi hedefliyoruz. 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasında dereceye girenlere çeşitli sürpriz hediyeler verilecektir. 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasına katılmak isteyen öğrenci, öğretmen ve velilerin en geç 6 Nisan Pazartesi gününe kadar Pazarlar Ortaokulu idaresine başvurması gerekiyor. 20 Nisan Pazartesi günü ise Pazarlar Ortaokulu binasında 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasının sınavı yapılacaktır. Tüm Öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasına katılmasını bekliyoruz” dedi.(MB-EFE)