Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un ev sahipliğinde, İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri ile ilçedeki basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltılı toplantıda, İlçenin sorunları, çözüm önerileri ve yatırımlarını ele aldı. Korumar otelde ki kahvaltıya İlçe Koordinasyon Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Özer Kayalı, Jandarma Komutanı Ferhat Arslan, Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, TÜRSAB adına Yönetim kurulu üyesi Gökhan Aydın, Kuşadası Otelciler Derneği(KODER) adına ise Yönetim Kurulu üyesi Ali Sönmez katıldı.
Koordinasyon Kurulu üyelerinin çeşitli zamanlarda yaptığı toplantılarda Kuşadası’nın sorunlarının detaylı bir şekilde ele alındığını söyleyen Kaymakam Aksoy, çalışmalarında birinci önceliklerinin insan odaklı ve işbirliği anlayışı olduğunu söyledi. Dile getirdiği görüşlerin 9 kurumun temsilcilerinden oluşan İlçe Koordinasyon Kurulu üyelerinin görüşleri olduğunu belirten Kaymakam Aksoy, ilçedeki güvenlik önlemlerinin sivil odaklı olduğunu kaydetti. Kaymakam Aksoy; “Kuşadası’nda alan hakimiyeti ve sivil odaklı güvenlik önlemlerine geçtik. Ekiplerimiz ilçenin her yerine dağılmış durumda, vatandaş rahatsız edilmeden güvenlik sağlanıyor. Bir önceki yıla göre geçtiğimiz yıl olaylarda yüzde 6 azalma var. Hırsızlıklar ve faili meçhuller azaldı. Aydınlatılmayan olay sayısı yüzde 25 azaldı, bu yetmez, en az yüzde 75 olmalı” diyerek zaman zaman yapılan denetimlerin rahatsızlık verse de gerekli olduğunu kaydetti. İlçeye yapılan yatırım ve hizmetleri anlatan Kaymakam Aksoy, özetle şu bilgileri verdi: “Öğrenci yurtlarında alt yapıdan kaynaklanan bir gecikme oldu. Hastane önümüzdeki aylarda açılacak. Spor salonu, yeni okullar yapılıyor. Kuşadası’nın en önemli sorunu arıtma tesisi tamamlanıyor, kapalı Pazar yeri inşaatı devam ediyor ve kısa sürede hizmete girecek. Belediye ile ortak yürüttüğümüz projeler var. 40 Kilometrelik Kuşadası plajlarını çağdaş bir hale getirecek ve tek elden işletecek şekilde Belediye’ye verilmesi için çalışılıyor. Kese dağı düzenlemesi, bisiklet yolu projeleri var. Sokak Sağlıklaştırma projeleri hayata geçiriliyor. Hediyelik eşya tasarımı konusunda 20 çeşit çalışma var” dedi.
Kaymakam Aksoy, ayrıca Hanutçuluk ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Geçtiğimiz yıl Hanutçuluk ile ilgili çok radikal kararlar aldık. Uyguladık. 25 Yer toplam 320 gün kapatıldı. 4 Yıldızlı bir otel ve Türkiye’de bir ilk yapılarak iki taksiyi çalışmadan men ettik. Son derece katı kararlar alınıyor, denetimler bu sezon daha da sıklaştırılacak” dedi.
Kayan evlerin geçmiş 15 yıllın hatası sonucu olduğunu söyleyen Kaymakam Aksoy; “Orada yaşananlar 15 yıllık hatanın bedeli. 10 Milyonluk bir zarar Belediyenin sırtına kaldı. Belediye tek başına ciddi işler yaptı, büyük bir hizmet verdi. Yapılan görülmüyor maalesef” dedi.
Toplantı sırasında basın mensuplarının Yollar, Kayan evler başta olmak üzere belediye hizmetleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Özer Kayalı da, “toprak kaymasından etkilenen evler ile ilgili sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, yasaları da zorlayarak ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da yasalar çerçevesinde yapacağız. Yollar konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesinin üç müdürlüğü ile toplantılar yapıyoruz. Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu ile görüşüyoruz. Yapacağımız koordinasyon ve işbirliği ile yol çalışmalarını en kısa sürede sonuçlandıracağız. İkiçeşmelik mahallesinde yol, kaldırım düzenlemelerini tamamladık. Kadınlardenizi , Güzelçamlı ve Davutlar’da sorumluluk alanımızdaki yollarda çalışmalarımız devam ediyor”şeklinde konuştu. İlçeye doğalgaz getirilmesi konusunda ciddi adımlar atıldığını söyleyen Kayalı, Basın Mensuplarından Kuşadası’na Doğalgaz getirilmesi için kamuoyu oluşturmaları konusunda yardım istedi. Kayalı, ”Doğalgaz şirketinin üst düzey yöneticileri ile toplantılar yaptık. Geçmişte fizibilite çalışması yapıp, projelerini çizmişler. Ancak Kuşadası’nda kazı bedeli çok yüksek belirlenince yatırımı başka yere kaydırmışlar. Özel şirket oldukları için gelen talepleri değerlendiriyorlar. Önümüzdeki günlerde Otelciler ile bir toplantı yaparak talepte bulunmalarını isteyeceğiz. Vatandaşların da başvuruda bulunup talep etmesi ve bu taleplerin yeterli sayıya ulaşması halinde Kuşadası yeniden yatırım programına alınacak” dedi.
Yaklaşık iki saat süren kahvaltılı toplantıda, koordinasyon kurulunda alınan kararların, dile getirilen görüşlerin ortak akılla şekillendiğini söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise “Bu dönemde böylesi bir işbirliği ve kaymakamımız büyük bir şans. İlçe Koordinasyon Kurulunda tüm kararlar ortak akılla alınıyor. Hep beraber oturup üyelerimizin, kurumlarımızın bakış açısıyla fikirlerimizi söylüyoruz, ortak akılla Kuşadası için yararlı olan kararda uzlaşıyoruz. Sayın kaymakamımızın dile getirdiği görüşler hepimizin görüşleri. Büyükşehir Belediyesinden yararlanamıyoruz. Çok büyük bir bütçesi var. O bütçeyi buraya akıtmamız gerekiyor” diye konuştu.