Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti.
Ziyarette Vali Yardımcısı Murat Süzen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Musa Şimşek ve Adıyaman GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi Sorumlusu Mehmet Kısa hazır bulundu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ziyaret esnasında merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Demirtaş merkezde bulunan çocuklar ve kursiyer ile sohbet etti.
Adıyaman Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin ortaklaşa yaptığı ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje ile GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’nde, çocukların ders çalışabilecekleri, kadınların ise meslek edinebilecekleri, boş zamanlarını değerlendiriyor.
Merkeze kayıtlı bulunan öğrencilere ve kadınlara yönelik el becerileri, sosyal, kişisel duygusal ve bilişsel gelişimlerini destekleyici eğitim ve araç ve gereçlerin temin edilmesini sağlanıyor.
Bu merkezde bulunan kütüphaneden günlük ortalama 35 öğrenci faydalanırken, 37 çocuk okul öncesi eğitim, 13 çocuk resim ve 12 çocuk ise oku-düşün paylaş eğitimi, 20 kadın giysileri dikimi ve giyimi, 24 kadın ise el sanatları ve ev tekstili kursu alıyor.