Siyaset Bilimci ve Siyasal İletişim Uzmanı Ozan Erdem, Yunusemre Belediyesi bünyesindeki daire müdürlerine “Liderlik” konulu seminer verdi.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve Saniye Altay’ın katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminerde, Siyaset Bilimci ve Siyasal İletişim Uzmanı Ozan Erdem’in anlattıklarını dikkatli bir şekilde dinleyen ve önemli noktalarını not alan daire müdürleri, seminerin hem kendileri açısından hem de işlerin yürüyüşü açısından çok faydalı olduğunu belirttiler. Seminerde özellikle lider olmanın 5 ana şartı olduğunun altını çizen Ozan Erdem, “Lider olabilmek için bir nedeniniz olmalı. Kendinizi bilmelisiniz. Hayatınızdaki kum torbalarından kurtulmalısınız. Tek kürek, tek kazma ile başarıya ulaşabileceğinizi unutmamalısınız ve en önemlisi de Sabır, metanet ve azimli olmalısınız” dedi.
Tarihteki liderlerden de örnekler veren Erdem, katılımcılara; lider kimdir? Başarılı liderliğin sırları ve özellikleri, kişisel bütünlük ile uyumlu etkin zaman yönetimi, yönetimde ilişkiler, etkin iletişim, karar alma, stratejik yönetim, çözüm ve sonuç odaklılık gibi konularda bilgiler verdi.