Bahçeşehir Koleji, 14 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına Ümraniye kampüsünde bir etkinlik gerçekleştirecek.
Barışın öneminin bir kez daha vurgulanacağı etkinlikte Sunay Akın Çanakkale Zaferi üzerine özel bir sunum yapacak. Bahçeşehir Koleji lise öğrencilerinin Barış Dansı gösterisiyle başlayacak etkinlikte öğrencilerin Çanakkale anısına yazdıkları mektuplar okunacak ve yazar Sunay Akın Çanakkale Zaferi üzerine özel bir sunum yapacak.
ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI ANISINA 100 OKULA 100 AĞAÇ
Çanakkale Zaferinin 100. yılında barışın önemini bir kez daha vurgulamak amacıyla Bahçeşehir Koleji Gelibolu Barış Ağacı projesi hayata geçirilecek. Bu proje kapsamında 14 Mart, Cumartesi günü, tüm Türkiye’deki Bahçeşehir Koleji okullarında saat 13:00’te eşzamanlı olarak fidan dikim töreni gerçekleştirilecek. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 100 okulun bahçesine Çanakkale’nin anısını yaşatacak 100 çınar ağacı dikilecek.
ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE ZAFERİ HAKKINDAKİDÜŞÜNCELERİNİ KAĞIDA DÖKTÜ
Çanakkale hakkında özel bir sunum yapacak Sunay Akın’ın da yer alacağı Bahçeşehir Koleji Ümraniye kampüsündeki anma etkinliği, öğrencilerin Çanakkale Zaferi hakkındaki düşüncelerini dile getirdikleri mektupların beyaz balonlara bağlanarak gökyüzüne bırakılmasıyla son bulacak.
Bahçeşehir Koleji, Çanakkale’nin 100. yılı anısına düzenlediği etkinlikler ve Gelibolu Barış Ağacı projesi ile tüm Türkiye’deki öğrencilerini Çanakkale’nin anlamı üzerine düşündürmeyi ve onları barış düşüncesi etrafında birleştirmeyi amaçlıyor.