Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, “İş’de Kadınlar” projesi kapsamında gerçekleştirilen butik çikolata eğitimine katılarak projeye destek verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olduğu “İş’de Kadınlar” projesi adı altında butik çikolata eğitimleri devam ediyor. Projeye destek vermek için protokol eşleriyle birlikte, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan çikolata mutfağındaki eğitime katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, 25 ile 50 yaş arasındaki işsiz kadınların, iş gücüne katılmaları için hazırlanan ’İş’de kadınlar’ projesinin istihdama önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Butik çikolata eğitimleri için proje ortaklarına teşekkür eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, “Kadın istihdamına yönelik çok önemli bir proje. Özellikle butik çikolata üretimi noktasında bölgemizin potansiyeli olduğunu gördük. Dünya fındığının yüzde 70’ini üreten ilimizde, fındığa da önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyorum. Bu proje, ilimizde gelişen turizme katkı sağlayarak Ordu’nun butik çikolata şehri olarak tanınmasına da vesile olacaktır. Burada kurs gören kardeşlerimizin açacakları butik çikolata mağazalarıyla, Ordumuzda çikolata evleri ve çikolata imalatçıları görür gibi oluyoruz" diye konuştu.

Gerçekleştirilen eğitimde protokol eşleri çikolatanın eritilmesinden, çikolatanın nasıl temperlendiğini ve temperlenen çikolatanın işlenerek butik çikolata haline gelmesini öğrendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ev yapımı çikolata usta öğreticisi Sevim Dervişoğlu tarafından verilen eğitime, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın eşi Münire Tekintaş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’in eşi Canan Şahin, Ordu TSO kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Züleyda Çelebi, Ordu TSO Kadın Girişimciler üyesi Hülya Nasuhbeyoğlu ve çok sayıda çikolata sever eğitime katıldı.