Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, Yatağan’ın Bozüyük Mahallesi’nde Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, tarihi han ve tarihi camii için 320 metre uzunluğunda içme suyu boru hattı döşedi. Muğla Valiliği tarafından restorasyonu yapılan Han’ın içme suyu boru hattı 2 günde tamamlandı.
Bozüyük Mahallesi’ndeki tarihi han ve camiinin turizm açısından önemli yerler olduğunu belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tarihi değerlere sahip çıkacaklarını açıkladı.
“BOZÜYÜK ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN”
Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle tarihi yerlerin içme suyu çalışmalarına hız verdiklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, bölgede çekilen diziler nedeniyle Bozüyük Mahallesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Ülgen, “Bozüyük’teki tarihi han ve camiinin restorasyonu devam ediyor. Tek eksikleri olan su sıkıntısını da biz çözdük. Amacımız yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı olduğu kadar, ilimize gelen turistleri de memnun etmek ” dedi.
Yatağan’ın Turgut Mahallesi’nde bulunan Lagina Antik Kenti’nin de su sorununu çözdüklerini ifade eden Ülgen, bölgeye 300 metre uzunluğunda içme suyu boru hattı döşediklerini söyledi.