Çerkezköy Belediyesi’nin 2018 Yılı Mali Bütçesi 166 milyon 137 bin 166 TL olarak belirleıdi.

Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Performans Programı hakkındaki müzakeresi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Performans Programı’nın kabul edilmesinin ardından yine bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gelir tarifesi kabul edildi

Meclis oturumunda, Tarife Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti edildi. Oy birliği ile kabul edilmesinin ardından yine Tarife Komisyonu’na gönderilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılı Gelir Tarifesi’nin düzenlenmesi hakkındaki müzakeresi de Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen yeni tarifeye göre 2018 yılında geçerli olmak üzere bazı gelir kalemleri hariç Belediye hizmetlerinde artış yapıldı.

2018 yılı bütçesi belirlendi

2018 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nin kabul edilmesinin ardından bir önceki oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Çerkezköy Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi 166 milyon 137 bin 166 TL oldu.

Hisse satışları kabul edildi

Çerkezköy Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin kabul edilmesinin ardından bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 5 adet Belediye hissesinin satışının müzakeresi oy birliği ile kabul edildi. Heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda söz konusu alanlarda detaylı bir jeolojik etüt çalışması yapıldıktan sonra Meclis gündemine alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Karate Federasyonu’nun talebi oy çokluğuyla kabul edildi

Türkiye Karate Federasyonu’nun Çerkezköy’de yapılacak Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası hakkındaki yazısını görüşen Belediye Meclisi, Karate Federasyonu’na organizasyonun yapılması için 70 bin TL yatırılmasını oy çokluğu ile kabul ederken, oylamada AKP Grubu çekimser oy kullandı.

Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısı Bütçe İçi Aktarma yapılması konusunun görüşülüp, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.