Birçok sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan Uşak Kardeşlik Platformu, Yücetepe Cami’nde Cuma namazında buluştu. Namazın ardından askerlik şubesine giden grup, Afrin’e gitmek için başvuru yaptı.

Namaz öncesi Afrin harekatı hakkında konuşan Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, Türk milletinin şu an kenetlenmiş durumda olduğunu söyledi. Baldemir; " Elinden gelen maddi olarak destek oluyor, imkanlarını seferber ediyor, 85-90 yaşında Giresunlu Yakup dede şubenin önünde ben de askere gideceğim diyor. Bizim gencimiz ihtiyarımız bu konuda geri adım atmaz. Hepimiz Allah’ın izniyle görev söz konusu olduktan sonra savaşmaktan kaçınmayız" dedi.

Vaazın ardından daha önceden Kur’an-ı Kerim hatimleri ve Fetih sureleri hibe edildi, Afrin’de savaşan askerlerimiz için dualar edildi, şehitlerimiz için Fatihalar okundu. Namaz sonrası etli pilav dağıtıldı. Sonrasında Uşak Kardeşlik Platformu adına Mehmet Sezer basın açıklamasını okudu.

Yaklaşık yüz kişiden oluşan grup basın açıklamasının ardından bir alt sokakta yer alan askerlik şubesine kadar yürüdü. Grup Afrin’e gönüllü olarak gitmek için başvuru da bulundu. Başvuru yapanların içinde çocukların ve yaşlıların da olması dikkat çekti.

Başvuru yapanlardı biri olan Fevzi Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; " Bizler Afrin’de çarpışan Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için askerlik şubesine müracaat ettik. Bizleri eğer çağırırlarsa Mehmetçiğimiz ile beraber savaşmak isteriz, eğer bize iş düşerse. Allah bize büyük zaferlerini göstersin, Allah onları korusun, kalbimiz yüreğimiz hep onlarla"