SAMSUN TSO'DA SEÇİM

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleri, yeni meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. 40 meslek komitesinde 7'sinde rakipli seçimler yapıldı. 95 meclis üyesi ile 230 meslek komitesi üyesinin seçildiği ilk turun büyük çoğunluğunu, mevcut yönetimi destekleyen iş insanları kazandı.

YOĞUN KATILIM 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda 40 meslek grubunda 95 meclis üyesi ve 230 meslek komitesi üyesinin belirlendiği seçimler, dün sabahın erken saatlerinde yoğun katılımla başladı ve oylamalar saat 17.00'ye kadar devam etti. Seçimlerin başlamasıyla birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Haluk Akyüz, seçmenleri selamladı. Seçmenlerin oylarını kullanmasıyla başlayan seçimlerde ilk olarak 95 meclis üyesi, 230 meslek komitesi üyesi seçidi. 

'SAMSUN'A YAKIŞIR BİR SEÇİM'

Seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Seçimler seçmenin takdiridir. Bize, ‘bir kere daha devam edin’ dediler. Biz de devam edeceğiz inşallah. İş dünyamıza hayırlı olsun. Samsun'a yakışır bir seçim oluyor. Bu seçimlerin kaybedeni yok. Samsun’un ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Seçimler sonucunda kazanan Samsun olacak” dedi. 

BAŞKANLIK SEÇİMLERİ 1 HAFTA SONRA 

Başkan Salih Zeki Murzioğlu, 1005 Nolu sandıkta 5. komiteden oyunu kullanırken, Haluk Akyüz ise 1001 Nolu sandıkta 8. komiteden tercihini yaptı. Seçilen meclis üyeleri de bir hafta sonra yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, meclis başkanı, meclis divanı, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu ve çeşitli komisyon üyelerini seçecek.

Belirlenen bazı üyelerin isimleri ise şöyle;

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde seçilen 95 meclis üyesi arasında, Oğuzhan Serinkaya, Köksal Bulut, Aykut Çepni, Hasan Koç, Metin Aktürk, Zafer Bektaş, Seyithan Ekin, Ayhan Koçal, Temel Erkan, Bülent Günen, Haluk Akyüz, Zafer Dilmen, Fahri Eldemir, Murat Alemdar, İbrahim Kınık, Hakan Akyüz, Muharrem Yılmaz, Aydın Özvatan, İsmail Türedi, Selçuk Uzun, Nami Ciğer, Ümit Ayla, Ergin Yazıcıoğlu, Reşat Bayraktar,
Metin Aktürk, Murat Alemdar, Mehmet Akif Abanoz, Özgür Küçükarslan, Salih Zeki Murzioğlu, Erkan Ahmet Yavuzel, Özgür Uyanık, Muzaffer Öztel, Zekai Murzioğlu, Ender Talat Akyüz, Süleyman Hızır, Sacit Güvenç, Serkan Kaya, Ömer Petek, Koray Uludoğan, İsmail Can, İhsan Kaptanoğlu, Ahmet Alp Doğru, Ümit Safi, Erkan Malkoç, Kerem Tüfekçi, Muharrem Yılmaz, Yusuf Ziya Büyüklü, Kadir Beytekin, Aydın Özvatan, Ayhan Çakır, Aytek Çakmak, Hüseyin Yalgın, Fazlıcan Carus, Özlem Maraş, Muharrem Yılmaz, Osman Teber, Sedat Uygun, Esat Kasap, Hasan Arman gibi isimler yer alıyor. Seçilen 95 meclis üyesi isim listesinin ise Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.