Antalya il sınırında kalan Kaşpazarı Yaylası yol yapım çalışmalarını başlatarak, yaylada yaşayan Yörüklerin 28 yıllık yol hasretine son verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2 bin 200 rakımda bulunan Anamur ilçesine bağlı Kaşpazarı Yaylası’nda Yörük kültürünün ebediyete kadar devam etmesi için yol yapımına başladı. Yılın belli zamanlarında Anamur’un Kaşpazarı Yaylası’na göç eden ve geneli hayvancılıkla uğraşan Yörükler, Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında altyapısı tamamlanan, şimdi de üst yapımına başlanan yol ile bu sezona sorunsuz bir göç ile başlayacak. Mersin’in Anamur ve Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin ortaklaşa kullandığı, 1990 yılından beri yol hasreti olan Kaşpazarı Yaylası’nın, 28 yıllık yol hasretine Mersin Büyükşehir Belediyesi son verecek. Binlerce Yörük ve Mersin ile Antalya’nın 40’a yakın mahallesinin faydalanacağı, yayla yolu yapımının en kısa sürede biteceği belirtildi. Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğü koordinesinde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, 450 metre rakımdan 2 bin 200 metre rakıma kadar 21 kilometrelik yol yapılacağı kaydedildi. Ayrıca yapılacak yol sayesinde, 700 adet büz ile olası doğal afetlerin önüne geçileceği kaydedildi.

Kocamaz’ın seçimden önce kendilerine bu yolun yapımı için söz verdiğini ifade eden Kızılaliler Mahalle Muhtarı ve Çilek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, “Şu anki bulunduğumuz yer Kaşpazarı Yaylası, Toroslar’ın zirvesi. Antalya-Mersin il sınırındayız. Mevcut yol 1990 yıllarında açılmış ama başka hizmet görmemiş bir yoldu. Bugün Burhanettin Kocamaz başkanımız sayesinde gerekli hizmet yapılıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Yol açmak kolay ama sonra oraya yapılacak işlemler çok zor. Şu anda Anamur’dan 20 civarında mahalle, bir o kadar da Antalya Gazipaşa Mahallesi kullanıyor. Gazipaşa’dan muhtarlar gelip Burhanettin Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Her iki ile birden hizmet vermek her babayiğidin hakkı değildir. Başkanımızdan Allah razı olsun. Konuşmasında söz vermişti ve Yörüklerin mağduriyeti giderilecek demişti. Sözünü de tuttu. Çok teşekkür ederiz” dedi.