Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi’nin düzenlediği ve İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile gazeteci yazar Sami Özey’in konuk oldukları ’Tecrübe paylaşım toplantısı’ yapıldı.
Bir otelde düzenlenen toplantıya İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazeteci yazar Sami Özey, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda selamlama konuşması yapan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Hüseyin Avni Mutlu ve Sami Özey Bey’i Mardin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Daha sonra konuşan Vali Mutlu, MÜSİAD Mardin Şubesi’ne davetleri için teşekkür ederek, Mardin’de bulunmalarının heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Vali Mutlu, "Bugün Mardin’de MÜSİAD üyelerimizle beraberiz sayın hocamla beraber iş adamlarımızla tecrübe alışverişimizde bulunacağız. Mardin kadim tarihi, ekonomik potansiyeli ve duruluğu ile ülkemizin en güzel illerindendir" dedi.
6-7 Ekim’de özellikle bölgede bazı olayların yaşandığını kaydeden Vali Mutlu, herkesin ortak arzusunun insanların huzur içinde yaşamasını, bu huzuru bozan her türlü faaliyetin büyük acılara sebebiyet verdiğini ifade etti. Bu konularda dikkatli olmak ve büyüyen Türkiye’nin önünde engellemeye çalışacak her türlü hareketler ve provokasyonlara karşı şuurlu bir şekilde yer alınması gerektiğini kaydeden Vali Mutlu, "Yakın zamanda yaşanmış olan bir takım üzücü olaylar hayatını kaybeden yurttaşlarımızın olması da elbette ki bizi müteessir etmiştir. Burada en büyük gücümüzün, birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizin olduğunun ve bundan daha büyük beri zenginliğimizin olmadığını ifade etmem gerekiyor. Geleceğin hep birlikte kurulabilmesi için birbirine sarılmalı ve sevgi ortamı içerisin de daha fazla uzlaşmaya, paylaşmaya gayret etmelidir. Dertlerimizin, sevinçlerimizin, sıkıntılarımızın müşterek olduğunu asla unutmamak gerekiyor. Bu konu içinde devletimiz, ilgililerimiz büyük gayret sarf ediyorlar" diye konuştu.
Bölgenin çok geliştiğini bu gelişmenin sürmesi gerektiğini belirten Vali Mutlu, çözüm sürecinin barışla tamamlanmasının ardından daha da gelişeceğine inandığını, tahriklere kapılmadan ve tahrik etmeden geleceğin birlikte inşa edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Gazeteci yazar Sami Özey ise son bir yıl içerisinde Mardin’e ikinci ziyareti olduğunu ve MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar’ın davetinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Özey, "Bugün sayın valimizin teşrifi ile Mardinli kardeşlerimizle buluşup istişarelerde bulunduk. Mardin her zaman bizde ayrı bir etki bırakan, dillerin ve dinlerin beraber yaşadığı ender bir mozaik olma hüviyetindedir. MÜSİAD Mardin Şubesi’nin güzide üyeleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.
Tecrübe paylaşım toplantısında konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ise, "Mardin her açıdan gelecek vaat eden illerimizin başında gelmekte ve ülkemizin en büyük potansiyellerine sahip bir ilimizdir. Her açıdan gelişimimizi sağlamak için tecrübe paylaşım toplantılarının önemli olduğuna inanıyoruz. Valimiz Hüseyin Avni Mutlu Bey’in tecrübeleri bizim için büyük nüanslar içermektedir. Sami Özey hocamızın edebi temelli bilgileri bizler için farklı ufukların penceresini aralamaktadır. Bu toplantıda MÜSİAD Mardin ailesinin önemli faydalar kazandığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Tecrübe paylaşım toplantısı hediye takdiminin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.