AK Parti Bayburt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım programında konuşan Özbek: "Naci Ağbal abimiz Türkiye’de parayı yöneten kişidir. Maliye Bakanımız vardır ama mutfakta parayı yöneten kişi Naci Ağbal ağabeyimizdir. Türkiye’nin ekonomik anlamda refaha kavuşmasında Naci Ağbal’ın payı çok büyüktür. Ondan dolayı Türkiye adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti milletvekili adayları Naci Ağbal ve Bünyamin Özbek’in yanı sıra Bayburt’tan adaylık başvurusu yapan bazı adaylar, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Programda AK Parti İl Başkanı Hakan kobal ve Belediye Başkanı Mete Memiş’in ardından bir konuşma yapan Bünyamin Özbek, övgüyle bahsetti. Türkiye’nin en önemli bürokratlarından birinin Bayburt’tan aday olduğunu vurgulayan Özbek şunları söyledi:
"Naci Ağbal abimiz Türkiye’de parayı yöneten kişidir. Maliye Bakanımız vardır ama mutfakta parayı yöneten kişi Naci Ağbal ağabeyimizdir. Türkiye’nin ekonomik anlamda refaha kavuşmasında Naci Ağbal’ın payı çok büyüktür. Ondan dolayı Türkiye adına kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi milletvekili adayı olacağım diye müracaat etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 2,3 bürokratın istifa etmesini istedi. Onlardan biri de Naci Ağbal’dı. Kendileri de bu talimat üzerine istifa ettiler. Bürokrasideki başarısını gören büyüklerimiz, artık siyasi anlamda da paranın patronu yapmak için Naci Ağbal’a ’git milletvekili adayı ol’ dediler. O nedenle kendilerine ’Sayın Bakanım, hoş geldiniz’ diyorum."
Karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbek: "Bugünkü karşılama gerçekten çok güzeldi. Gördük ki, 2 değil 4 vekil olsa 4’ünü de alırız. Bu karşılama bunu gösterdi. Partimize Bayburt, her zaman destek olmuştur. İnşallah bundan sonrada destek olmaya devam edecektir. Şehrimiz küçük, nüfusumuz az, bizler oy verip, gelen yatırımlara hep Allah razı olsun dedik. Kop ve Araklı tünelleri, Bayburt Üniversitesi, Demirözü Barajı, Çamur Barajı, Milli Eğitim ve KÖYDES aracılığıyla gelen yatırımlara, hep şükranlarımızı sunduk. Ama dedik ki, o ki biz bu kadar destek veriyoruz bu partiye ve uzun adama, onlar da bize siyasi anlamda bir güç göndersin. 7 Haziran’da vereceğimiz desteğin karşılığında da, Bayburt’umuza bir Bakan kazandıracağız. 2011 yılında ki yüzde 63 oy oranını, yüzde 80’e çıkarmamız gerekiyor. Bunu Cumhurbaşkanı seçiminde başardık, Türkiye ikincisi olduk. Şimdi hedefimiz Türkiye birincisi olmak. Bu verdiğimiz oylar boşa gitmiyor. Paranın patronu Bayburtlu, bir dünya devi olan İstanbul’un patronu Bayburtlu. Güvenliğin, silahlı kuvvetlerin patronu Bayburtlu. Bayburtlular artık en önemli noktalarda. 7 Haziran sonrasında da sadece Bayburt’tan giden 2 vekili olmayacak Bayburt’un. Türkiye’nin en önemli kentlerinde; İstanbul, Ankara, Manisa ve Samsun’dan da Bayburtlu vekillerimiz olacak. Daha güçlü bir Bayburt olacak” dedi.
"2011 seçimlerinde, tek vekil olarak Bayburt’un sorumluluğunu üzerime alarak Ankara’ya gittim. Ülkü Güney hocam ve Fetani Battal abim her anlamda destek oldular, kendilerine teşekkür ediyorum. Yine bu dönem, aday adaylık sürecinde ’bende adayım’ diyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işler nasip kısmet meselesi. Bugün burada kendilerini görmekten de çok mutluyum, teşekkür ediyorum. Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız ve bize ’Bayburt’a ne kazandırdınız?" diye sorulacak. Biz de tek tek anlatacağız. Ayrıca bir kitapçık hazırlıyoruz. 12 yıllık AK Parti iktidarında, Bayburt’a neler kazandırdık, hepsini tek tek göstereceğiz. İnşallah diğer siyasi partilerde iktidarları döneminde Bayburt’a kazandırdıklarını bir çalışmada toplar ve vatandaşla paylaşırlar, herkesin kıyaslama şansı olur. Ki, şahsı düşüncem hazırlamaları da gerekiyor. Biz yapacağız ve tüm halkımıza göstereceğiz." "Hepsi hayaldi ve hepsi hayal olmaktan çıktı!" "Kop Tüneli denilseydi, hayal derlerdi, yapıyoruz. Bugün Trabzon’dan 174 kilometre yoldan geldik. Araklı tüneli bittiğinde sahile 90, Trabzon’a 110 kilometre olacak. Tüm bunlar bu iktidar döneminde yapıldı. Yine öğrenci yurtları yapıyoruz. Bayburt’a üniversite kurulacak desek kimse inanmazdı, bunu da AK Parti hükümeti yaptı. İnşallah 100 milyonluk yatırımla yeni kampüs alanımızı da yapıyoruz. Ve yeni bölümler açacağız, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimize de yüksel okul açmamız gerekiyor. Onun da altyapısını hazırladık. Aynı zamanda YÖK üyesi olan bir Bayburt Milletvekilimiz var artık. İnşallah kendilerinin desteği ile bu yatırımı da Bayburt’a kazandıracağız. Bitmeyen Demirözü Barajı’nı bitirdik. Hepsi hayaldi! Demirözü, Beşpınar, Kalecik’te, bir Çamur Barajı meselesi vardı. Su ölçüm bölümünde 2 çalışanın emeklililiği gören bir hayal. Şu anda 100 milyonluk bedelle hayal olmaktan çıktı, ihaleye çıktı. Şimdiden 11 köyümüze hayırlı olsun."
"Vekil seçildiğimde bir Kırklar Tepe Barajı meselesi vardı, sümen altı yapılan! Bir türlü gün yüzüne çıkmıyordu. 3 yıldır uğraştık ve sonunda ihaleye çıkarıyoruz. Göletler hakeza. Üniversite, tarım ve yayla turizminde kendi kendime koyduğum tüm hedeflere ulaştım. Değerli başkanlarımız burada. Bayburt Belediyesi’nin bütçesi ile altyapıyı tümden yenileme şansımız yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle bu kapı dahil tüm kapılar açıldı çok şükür. Demirözü, Gökçedere ve Arpalı Belediyeleri çok önemli işlere ve projelere imza atıyorlar. Daha gelişmiş bir Bayburt için hep birlikte çalışacağız. 7 Haziran’da yüzde 80 oyla 2 milletvekilini Ankara’ya göndereceğiz. Bundan önce nasıl herkesin vekili olduysam bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim."
Konuşmaların ardından tezhip ve hat sanatçısı Hanefi Sansu; Naci Ağbal, Bünyamin Özbek, Mete Memiş ve Hakan Kobal’a birer hat yazılı tablo hediye etti. Aday tanıtım programı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.