Eğitim Fakültesinde gerçekleşen toplantılara Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un yanı sıra rektör yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Fatih Yalçın ve akademisyenler katıldı.
Önceki fakülte ziyaretlerinde olduğu gibi Bayburt Üniversitesi ile ilgili bilgileri akademisyenlerle paylaşan Rektör Coşkun, akademisyenlere yayın, proje ve verimli ders işleme gibi konularda çok duyarlı ve üretken olmalarını ve Bayburt Üniversitesini kurumsal olarak algılamayı ise en üst seviyeye çıkarmaları gerektiğini söyledi.
Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin yeni binasının 2016 yılında açılacağını belirten Rektör Coşkun, " Bayburt Üniversitesi her geçen gün büyüyor. İçinde büyüdüğü şehre rağmen değil onunla birlikte büyümeyi kendimize ilke edinmiş bulunuyoruz. Bulunduğu kentin değerlerine saygı duyan ve ona katkı sunmayı öncelikli görevleri arasında gören bir üniversite inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu sebeple Bayburt Üniversitesi olarak bugüne kadar Bayburt’un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak her teşebbüse destek vermeye çalıştık ve vermeye de devam ediyoruz. Bu kapsamda bilimsel gelişmemize katkı sunacak kamunun ve toplumun yararına olacak çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz. Biz akademisyenlerden bilimsel yayınlar ve proje noktasında daha aktif olmalarını bekliyoruz. Özellikle SCI ve SSCI kapsamında taranan dergilerde yayınlanan makalelerde Bayburt Üniversitesinin adının daha sık geçmesinden yanayız. Bu üniversitemizin başarı sıralamasında üst sıralara çıkmasında da etkili olacaktır "dedi.
Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin sorunlarını, beklentilerini ve isteklerini dinleyen Rektör Coşkun, Nisan ayında TÜBİTAK projelerinin yazımı ve hazırlanması noktasında Bayburt Üniversitesinde bir eğitim verileceğini, üniversite akademisyenlerinin genelinden gelen bu talebin karşılanması noktasında da ilk adımın atılacağını ifade etti.
Öğrencilerin akademisyenlere ulaşmasının önemli olduğunu kaydeden Rektör Coşkun, bundan dolayı akademisyenlerin yaşam düzenini Bayburt’ta kurması gerektiğini vurguladı.
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Fikir Adamı seçilen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Necmettin Tozlu’yu bir kez daha tebrik eden Rektör Coşkun, Prof.Tozlu’nun bundan sonraki süreçte Bayburt Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak görevine devam edeceğini kaydetti.