Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Kürt sorunun barışçıl bir şekilde çözümü için hükümetin önemli adımları bulunduğunu belirterek, “Kim bundan geri adım atarsa, ister siyasiler olsun, ister başka unsurlar olsun, kendi kanında boğulacaktır” dedi.
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Salim Ensarioğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, yerel yönetimler yasası ile birlikte belediyeye devredilen hizmetlerle ilgili sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek, “Köylerde yollarla ilgili sıkıntılar bulunuyor. Biliyorsunuz yerel yönetimler yasası ile birlikte köyler de belediyelere geçti. Bu oldukça sıkıntı oluşturuyor. Bu yanlış kullanılıyor. Bize oy verene hizmet ederiz vermeyene de hizmet yok şeklinde bunu şantaj aracı olarak kullanırsanız bu oldukça yanlış olur. Bu belediyeleri güçlendirme yasasıdır. Biz özgürlükler açısından belediyeleri güçlendirme bakımından bu yerel yönetimler yasası çıkarılmıştır. Belediyelere devredilen köylerde halen sıkıntılar mevcut. Yolu ve suyu bulunmayan köyler var. Elektriği olmayan köyler bulunuyor. Bu köylünün bu hizmete hakkı vardır” diye konuştu.
Çözüm sürecinin Kürt sorununu çözmede önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Ensarioğlu, çözüm sürecinin büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Çözüm süreci olmalı ve Türk-Kürt kardeşliği perçinleştirilmeli ki, batıdaki işadamları gelip bölgeye yatırım yapabilsinler. Bizim bir GAP projesi var. Ama gecikmeli gidiyor bunun nedeni ne makineler yakılıyor. Bu da burayı yapanların işini daha da zorlaştırıyor. Kürtçe, Zazaca yayını ilk isteyen benim. Bu yüzden hakkımda bir kaç tane dava açılmıştı. Ben idama karşı çıkmıştım. Bunu Devlet Bakanı sıfatı ile söylemiştim. Ancak benim sunduğum teklifler hep geri çevrilmişti. AK Partinin bugün yaptığı hizmetler hiç de yabana atılır değil. Bugün Kürtçe yayın yapan kanal var. Bugün herkes özgürce düşüncesini dile getirebiliyor. Kaba kuvvet ve kavga ile Kürt sorunu çözülemez. Silahla çözüm olmaz. Düz ovada siyaset yapılsın söylemi bana aittir. Siyasilerin çabası ile bu sorun çözülür. Hepimiz kardeşiz. Bunu çözmek zorundayız. Kim bundan geri adım atarsa kendi kanında boğulur” şeklinde konuştu.