Muhtarlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 400 adet yeni otobüs alınması talimatını verdiğini müjdeleyerek, “Yetmezse 400 tane daha. Bu da yetmezse bir 400 daha. İstiyoruz ki araçların doluluk oranı medeniyet ölçüsünü geçmesin” dedi.
Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’daki muhtarlarla Haliç Kongre Merkezi’nde buluştu. Muhtarların, devletin en uç noktalarında görev yaparak halka direk temas eden ve sıkıntıları, sevinçleri ilk olarak yaşayan insanlar olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, İBB’de muhtarlar masası kurarak gelen taleplerini değerlendirdiklerini ve imkan dahilinde çözüm ürettiklerini söyledi.
Kadim medeniyetlerin şehri İstanbul’da muhtarlığın önemini çok iyi bildiklerini vurgulayan Kadir Topbaş, “Birileri ‘muhtar dahi olamaz’ dedi. Muhtarlık hakir görülecek bir görev değil ki… İnsanlarımızın sorunlarını sizler çözüyorsunuz. Sokakta ayağınıza takılan taşı sizler bilirsiniz. Yakın kolay uzak zor yönetilir. Sizler bilmediklerimizi bize aktararak halkımızla buluşmamızı sağlıyorsunuz. Sizlerle olan temasımızı seyreltirsek, ayaklarımız yerden kesilir. Bu nedenle sizlerin görevinizi çok önemsiyorum” diye konuştu.
Başkan Topbaş, muhtarlara özellikle ulaşım ve otobüslerle ilgili taleplerin geldiğini bildiğini ifade ederek, İETT’ye aldıkları otobüsler ve kurdukları Otobüs A.Ş. ile otobüslerin kalitesini ve sayısını yükselttiklerini hatırlattı. Gelen talepler üzerine 400 adet daha yeni otobüs alınması talimatını verdiğini müjdeleyen Topbaş, “Tabi ki yeni hatlar isteniyor. Sefer sayılarının artırılması isteniyor. Yetmezse 400 tane daha. Yetmezse bir 400 daha. İstanbul’da insanlığa yakışır tarzda şehir içi ulaşım imkanı olsun istiyoruz. İstiyoruz ki araçların doluluk oranı medeniyet ölçüsünü geçmesin” dedi.
“İMAR PLANLARI MUHTARLIKLARDA DA ASKIYA ÇIKACAK”
Geçmişte büyük medeniyetler kurmuş bir millet olarak güçlü Türkiye’yi birlikte oluşturmak zorunda olduklarını ve bu açıdan muhtarlarla büyük bir sorumluluğu paylaştıklarını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan her şeyi affeder, adam yerine konulmamayı affetmez. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel yönetim olarak yetkilerimizi arttırdı. Ama vatandaşlarımızın her sorununa çözüm bulabilmek için daha fazla yetkiler istiyoruz. Hazırlanacak yeni İstanbul Kanunu ile ilgili Başbakanımız ile görüştük. Bazı konuların muhtarlıklarca halka bildirilmesini, hatta yapılan imar planlarının muhtarlıklarda da askıya çıkması gerektiğini söyledim. İmar planları muhtarlıklarla askıya çıkarsa, muhtarlarımız kapı kapı dolaşarak hemen mahalle sakinlerini bilgilendirir. Vatandaş nereden bilsin belediyelerde askıya çıkan imar planlarını… Sonra efendim süresini itiraz süresini geçirdiniz diyorlar. Vatandaşların haberi bile olmaz. Katılımcı şeffaf bir yönetim diyorsak, her şey göz önünde olmalı. Kapalı kapılar ardında hiçbir şey yapılmamalı. Bizim yönetim anlayışımız bu.”
“Muhtarlarımızın gelirlerinin daha da arttırılmasını, yetkilerini en iyi şekilde kullanarak ve sıkıntılara direk müdahale edecek şekilde çalışmanı arzu ediyoruz” diyen Topbaş, bunun için muhtarlıkların yetkisinin daha da arttırılarak mahallelere daha fazla hizmet götürülmesini planladıklarını kaydetti.
“İBB EKİBİ NEPAL’E YARDIM ELİNİ UZATTI”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Ekibi’ni Nepal’deki depremin yaralarını sarmak üzere gönderdiklerini açıklayan Kadir Topbaş, “İBB olarak Pakistan, Afganistan, Somali, hatta Haiti depreminde ilk giden ekiplerden olduk. Nereden insan varsa, insan olarak bakarak geçmişimizden gelen anlayışla yardım elimizi uzattık. Oysa 21. yüzyılda dünya genelinde hala kan ve gözyaşı var. İnsanlar yurtlarından ediliyor” şeklinde konuştu.
Çalışanların 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı da kutlayan Başkan Topbaş, “Alın terine saygılı bir insan olarak çalışanlarımızın kutluyorum. Beraberce kol kola girdiğimizde Çanakkale destanları yazan bir milletin evlatlarının 1 Mayıs’ta kaos ve endişeye sebep vermemesi gerekiyor. Aksi taktirde kazanmaz. Kazanan olmaz” ifadelerini kullandı.