Elazığ’da, Güneydoğu Anadolu Ormancılık Araştırma (GDA) Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen istişare toplantılarında yapılacak çalışmalar üzerine görüşmeler yapılarak proje teklifleri alındı.
Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünde, GDA Enstitüsü Müdürlüğü tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Bölge Müdürü Zafer Derince başkanlık yaparken, müdür yardımcıları Arif Can ve Halim Özdemir, şube müdürleri ve GDA Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Çok ve mühendisler katıldı.
GDA Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Çok, Enstitü Müdürlüğü’nün yapacağı araştırma projelerinin uygulayıcı birimlere faydalı olması ve ihtiyaçlara cevap vermesi açısından böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Güneydoğu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Elazığ Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise, "Araştırma enstitülerinin sonuçlandırdıkları projeler önem arz etmektedir. Bu projeler yapılacak ormancılık çalışmalarına bir projeksiyon oluşturmaktadır. Bu bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
GDA Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün devam eden projelerinin anlatıldığı sunumun ardından, şube müdürlüklerinin proje teklifleri tartışılarak araştırma proje önerileri verildi.