ORDU (AA) - Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Ünye İŞKUR Hizmet Merkezi ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan boyacılık kursuna katılanlar hem meslek öğreniyor hem de ihtiyaç sahiplerinin evlerini ücretsiz boyuyor.

Kursa katılan 10’u kadın 25 kursiyer, teorik eğitimlerin ardından Ünye Kaymakamlığı SYDV tarafından belirlenen yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç 100 ailenin evlerini boyamaya başladı.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Liseler Mahallesi’nde oturan Durmuş Sağlam'ın (88) evine giderek, ev sahibini ve boya yapan kursiyerleri ziyaret etti. 

Kaymakam Demir, “SYDV ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yaptığımız protokolle 25 kişiyi kursa aldık. Kursumuzun sonucunda, ilçemizde bakıma, yardıma ihtiyacı olan, yatalak durumda olan, yaşlı olan vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onların boya, badana ihtiyaçları varsa onları yapıyoruz. Evlerinin temizliğe ihtiyacı varsa temizliğini yapacağız. Onun dışında eğer tıbbi bir zorunlu diğer ihtiyacı varsa, belediyeden de bir araç tahsis edildi. O araçla da onları hastaneye götüreceğiz" dedi.

Kursiyerlerin iş için günlük 40 TL para aldığını, aynı zamanda sigortalarının da yapıldığını sözlerine ekleyen Kaymakam Demir, "Üç ay sürecek olan kursumuza katılan kursiyerlerimizden oluşan 4 ekip, 4 farklı evde aynı çalışmayı yürütüyor. Hem onlar iş sahibi oldular. Aynı zamanda yardım ve bakıma muhtaç olan insanların da evleri boyanıp, temizlendi, faydalı olmuş olundu” diye konuştu.

Boyacılıktan da anladığını söyleyen Kaymakam Demir, kursiyerlerle birlikte boya yaparak çalışmaya destek verdi. Demir, daha sonra evde yatan Durmuş Sağlam'la konuşarak, başka ihtiyacı olup olmadığını sordu. 

Ziyarete Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Hakan Kuzu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri de katıldı.