Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat başkanlığında Ar-Ge Birimi koordinesinde hazırlanan ‘Hem meslek hem destek’ projesinin ikinci ayağı olan ‘Hijyen ve sağlıklı yaşam’ eğitimleri başladı.
Projenin ikinci ayağı olan ‘Hijyen ve sağlıklı yaşam’ eğitimi Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Hacer Yıldırım, Nur Semiz ve Gül Taşkıran tarafından verildi. Şehzadeler ilçesindeki Necatibey Ortaokulunun konferans salonunda gerçekleştirilen programa Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat, Okul Müdürü Beyhan Bayram, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Polat, “Geçen dönem ilimizde başlatmış olduğumuz ‘Hem destek hem meslek’ projemizin faaliyetlerinden bir tanesini de bugün Necatibey ortaokulumuzda gerçekleştiriyoruz. ‘Hem meslek, hem destek’ projesi bizim Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge olarak önemsediğimiz bir proje. Bu projenin faaliyetleri arasında özellikle okullarımızda ihtiyacı olan öğrencilerin saç bakımlarını ücretsiz yapılması var. Devamında yine okullarımızın bakım onarım işlemlerini meslek lisesi öğrencilerimize yaptırmayı düşündük. Bununla ilgili ekip çalışmalarımızı kurduk. Bu işin parçası olarak ilimizdeki sağlık meslek lisesini de bu işin içine dahil ettik. Okulumuz öğrencileri hem bu anlamda kendi bilgileriyle bir staj yapma imkanı bulacaklar, bilgilerini pekiştirmiş olacaklar hem de kendilerinden küçük kardeşlerine mesleklerinde edinmiş oldukları bilgileri, onların hayatlarına yansıyacak bir şekilde sağlıkla ilgili bir takım bilgiler verecekler. Bu da bizim mayıs ayı sonuna kadar, gerçekleştireceğimiz eğitimlerden bir tanesi. İlki beslenmemizin yaşamımızdaki önemi olarak başlayacak daha sonra hijyen eğitimi, çeşitli hastalıkların ve hastalıklardan korunmaya yönelik alınabilecek tedbirler ve benzeri konularla ilimizde eğitimlerin planlanmış olduğu bütün okullarda bu çalışmaları yapacağız. Bu programı Necatibey Ortaokulundan başlatalım istedik. İnşallah faydalı olur” dedi.
‘Hem Meslek Hem Destek’ Projesi kapsamında daha önce okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere tıraş ve saç bakım hizmeti yapılmıştı. 12 okulda, 12 öğretmen ve 36 öğrenci tarafından uygulanacak eğitimlerle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hijyen ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirilmesi hedefleniyor.
‘Hem Meslek Hem Destek-Hijyen ve Sağlıklı Yaşam’ Projesinin gerçekleştirileceği okullar şöyle:
“Necatibey Ortaokulu, Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu, Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulu, Gediz İlkokulu, Milli Birlik İlkokulu, Necatibey İlkokulu, Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu, Avni Gemicioğlu İlkokulu, Gediz Ortaokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, Merkezefendi Ortaokulu, Milli Birlik Ortaokulu.”