İstanbul Konya Ereğlililer Derneği (KONERDER) tarafından düzenlenen Arabaşı Gecesinde Ereğlililer bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar’ın da katıldığı gecede birlik ve beraberlik mesajı verildi.
KONERDER Başkanı Murat Başol amaçlarının Ereğlilileri tek çatı altında toplayıp birlik içerisinde hareket etmek olduğunu söyleyerek geceye katılanlara teşekkür etti.
İstanbul’daki Ereğlililerin bağrına bastığı büyük ilgi gösterdiği Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise yaptığı konuşmada, Ereğlililerin Türkiye geneline yayıldığını ve ülke kalkınmasına katkı sağladığını ifade ederek, “Biz bu ülkenin neresine gidersek gidelim birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bugün burada güzel bir atmosferde bir aradayız. Amacımız Ereğli’mizi yaşamak, kaynaşmak, muhabbet etmektir. Gün birlik günüdür. Sizleri de Ereğli’de yapacağımız bir etkinlikte aramızda görmek istiyoruz” dedi.
Özgüven, başta kapalı sulama sistemi olmak üzere Ereğli’ye yapılan yatırımlardan da bahsederek, “Ereğli geleceğine yatırım yapıyor, yapmaya da devam edecek” diye konuştu.
Kaymakam Şakir Erden ise, bir ve beraberlik içerisinde olunması halinde aşılamayacak sorun olmayacağının altını çizerek, “Ereğlilileri böyle bir arada ve kaynaşmış olarak görmek bizlere mutluluk veriyor. Bu dayanışmanızı Allah bozdurmasın” dedi.
Sabah ise kahvaltıda bir araya gelen Ereğlilere seslenen Belediye Başkanı Özkan Özgüven iş adamlarını Ereğli’ye yatırım yapmaları için davet etti.