Beyoğlu Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ilçedeki din görevlilerini ve ailelerini tekneyle boğaz gezisinde buluşturdu.
Beyoğlu Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçedeki cami imamlarına aileleriyle birlikte tekneyle boğaz turu yaptırdı. Kabataş İskelesi’nde buluşan din görevlileri ve yakınları, Beyoğlu Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği tekneyle boğaz turu yaparak, İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini yakından izleme imkanı buldu. Uzman rehber eşliğinde boğazın her iki yakasını da gören görevliler, kıyı boyunca tarihi doğal güzellikler hakkında da bilgiler aldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da din görevlileri ve aileleri için düzenlenen etkinliğe katıldı. Farklı bir etkinlik düzenlemek amacıyla tekneyle boğaz turu tertip ettiklerini kaydeden Başkan Demircan, “Değerli ilçe müftümüzle birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle böyle bir program yapalım istedik. İnsanlar bu güzellikleri görmek istiyor” şeklinde konuştu.
DİN GÖREVLİLERİ DE ETKİNLİKTEN MEMNUNDU
Beyoğlu Bereketzade Camii’nde imam olarak görev yapan Yavuz Fenerci, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sosyal bir alanda olmasına rağmen genelde din görevlileri sosyal aktivitelerden uzak kalıyorlar. Dolayısıyla böyle bir gezi din görevlilerini ve onların eşlerini de sosyal alana çekmiş oldu. Belediyemizin boğazı rehber eşliğinde gezdirmesi ve bizlere tanıtması çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.
Remzi Polat ise, “Belediyemiz tarafından ailemizle ve çocuklarımızla beraber boğaz turu düzenlendi. Tarihi ve kültürel alanları hep beraber hissediyoruz. Bu gezi bizlerin de kaynaşmasına vesile oldu” dedi.