Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı'nın, İzlanda karşısında galip gelerek, en iyi 3'üncü olarak 2016 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılması Avrupa basınında geniş yer buldu.

Avrupa'nın önemli yayın organlarının son dakika olarak geçtiği haberlerde Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'nın dışında kalmasının şaşkınlığı yaşanırken, Türkiye'nin ise tarihi zaferine geniş yer ayrıldı. Türkiye'nin zaferi özellikle Hollanda basınında büyük yankı uyandırdı. Türkiye ile A Grubu'nda birlikte mücadele eden Hollanda'nın 4'üncü olarak elenmesi sonucu Hollanda basını kendi takımlarının aldığı sonuçları "fiyasko" olarak nitelendirirken, Türkiye'yi ise övdü.

Hollanda'nın en önemli gazetelerinden De Telegraaf, "Türkiye son anda bileti kaptı" başlığını atarken, ülkenin bir diğer gazetesi Volkskrant da, Ankara'da yaşanan terör olayından da bahsederek, "Üzgün Türk Bayrağı zafere dalgalandı" başlığını kullandı.

Hollanda'nın bir diğer gazetesi Algemeen Dagblad (AD) Gazetesi ise, "Türkiye'den sansasyonel başarı" başlığını attı. Spits gazetesi de, Türkiye'nin tarihi başarısını haberlerine taşırken, "Kazanan Türkler en iyi 3'üncü" başlığını kullandı.

İngiliz basını da Türk Milli Takımı'nın son dakikada attığı gol ile kazandığı 2016 Avrupa Şampiyonası bileti ile ilgili haberleri başlıklarına taşıyarak okuyucularına duyurdu. İngiliz Daily Mail gazetesi, "Turkish Delight" başlığını atarken, "10 kişilik Türkler mucizeyi gerçekleştirdi" ifadesini kullandı. Bir diğer İngiliz gazetesi The Guardian da, "Ne kadar dramatik bir gece" başlığı atarken, haberde Selçuk İnan'ın golünü, "Beckhamvari bir gol ile zafer" şeklinde okuyucularına aktardı.

Amerika'nın ünlü spor kanalı ESPN ise, "Hollandalılar dışarıda, Türkler şampiyonada" başlığını attı.

A Milli Takım'ın İzlanda'ya karşı elde ettiği galibiyete İsveç basını da yer verdi. İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbladet, "Türkler imkansızı başardı" başlığını atarken, Expressen gazetesi ise, Milli Takımın genç oyuncusu Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamalarını manşete taşırken "İnancın zaferi" başlığını attı.

İspanya'nın Marca gazetesi de, "Selçuk İnan'ın golü Türkleri çıldırttı" başlığını atarken, ülkenin bir diğer önemli gazetesi AS ise, "İnan'ın golü Türkleri Avrupa Şampiyonası'na taşıdı" şeklinde yazdı.

Türk Milli Takım'ın, İzlanda'ya attığı son dakika golü ile Avrupa Şampiyonası'na en iyi 3'üncü olarak katılmayı son dakikada kaybeden Macaristan'da ise şok yaşanıyor. Ülkenin en önemli spor yayın organı olan Nemzetisport, "Hayal kırıklığı. Türkler attı, Macaristan Play-Off'lara kaldı" ifadesiyle haberi duyurdu.