TRABZON (AA) - Trabzon'da yenin evlenen çiftler, gerçekleştirilen proje kapsamında hayvan barınaklarında çektirdikleri düğün fotoğraflarıyla sahipsiz hayvanlara hem dikkati çekiyor hem de destek oluyor.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) ile Beyaz-Siyah Ajans işbirliğinde sahipsiz hayvanlara destek olmak amacıyla bir proje oluşturuldu.

Proje kapsamında evlenecek çiftler, 5 çiftle sınırlı olmak üzere düğün fotoğrafı ücreti olarak hayvan barınağındaki sahipsiz kedi, köpek ve yavrular için bin liralık mama parası bağışında bulunuyor.

Yeni evlenen Gülcan ile Nesrullah Sonay çifti de hem projeden yararlanıyor hem de Trabzon Hayvan Barınağına gelerek düğün fotoğraflarında sahipsiz hayvanlara yer veriyor.

Gülcan Sonay, fotoğraf çekiminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TRAHAYKO'nun gönüllü üyesi olduğunu ve zaman buldukça da barınağa sahipsiz hayvanların yanına geldiğini söyledi.

Projenin çok önemli olduğuna işaret eden Sonay, "Özel günümüzde de eşimle sahipsiz hayvanların yanında olmak istedik. Bizim için aslında onlarla olan her gün çok özel. Onun için bu günümüzü de onlarla birlikteyiz" dedi.

Sonay, eşinin de kendisi gibi hayvansever olduğunu ifade ederek, "Eşim de bana destek oldu ve buradayız. Amacımız sahipsiz hayvanlara dikkati çekmekti ve onun için böyle bir şey yaptık. Ülkemizde hayvanlar biraz ikinci plana atılıyor. Onun için sahipsiz hayvanlara özellikle bir kap su, mama, yemek vermek çok önemli. Bu şekilde gelinlikle barınaklara gelmiş olmam da biraz dikkat çeker diye düşündüm. Tek istediğimiz sahipsiz hayvanlara karşı farkındalık oluşturup, dikkati çekmek" diye konuştu.

Nesrullah Sonay ise projenin sahipsiz hayvanlar açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Mutlu günümüzde sahipsiz hayvanların yanında olmak bizim için ayrı bir duygu. Burada bakıma muhtaç birçok hayvan var ve halkımızı onlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Hayvan barınaklarında olmamızın bir nevi amacı da halkımıza bu konuda çağrıda bulunmak" ifadesini kullandı.