Konya’nın Derbent İlçe Belediyesi’nin stratejik planının hazırlanarak ilçe halkıyla paylaşıldığı bildirildi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, nüfus yoğunluğu itibariyle Derbent Belediyesi olarak böyle bir stratejik plan çalışması yapma zorunlulukları olmamasına rağmen, bu çalışmayı yaparak ilçe halkıyla paylaştıklarını söyledi.
Hazırladıkları planın sadeleştirilerek vatandaşların anlayacağı şekilde bir broşür haline getirildiğini anlatan Acar, “Bunu tüm vatandaşlarımıza dağıttık, vatandaşlarımızın eline de bu planla adeta bir koz verdik bile bile, kendimizi bu yükün altına koymak için kendimizi bu konuda motive etmek için. Özellikle siyasiler seçimlerden önce vaat verirler ama bunu seçimden sonra yapmazlar. Biz dönem sonuna kadar, bir yılımız geride kaldı. Yani 4 yıl içerisinde bu vaatlerimizi yerine getireceğiz Allah’ın izniyle. Biz bunları ilçemizin temel ihtiyaçları olarak belirdik ama daha fazlasını yerine getireceğiz inşallah. Başta kayak merkezi olmak üzere 5 yataklı hastane, sanayi sitesi, kapalı pazar ve otopark yeri, Hacı Ahmet Mahallesi dere ıslah çalışması, Derbent Başarakavak karayolunun genişletilmesi ve karayolları ağına alınması, Lele, Değiş Tekke, Saraypınar, Arapözü sulama göletlerinin yapılması, Kavak yolu Konya Caddesi peyzaj programı, meydan düzenlemesi, TOKİ çalışmaları, kentsel tasarım ve kent meydanı projesi, kanalizasyon ve içme suyu yenileme projeleri, bölgesel mezbaha ve hayvan pazarı projeleri, şehir konağı ve mahalle konakları yapımı, su arıtma tesisi yapımı, ilçe imar planının revize edilmesi, Aladağ Göl Parkı ve Dereağzı Göleti sosyal alanı projesi, peynir mağarası projesi gibi temelde 18 maddelik bir proje, bir o kadar da küçük projelerimiz var” dedi.
4 yıllık süreçte bu planda yazılı olanların yapılacağını vurgulayan Başkan Acar, “Halkımızın da bunun takipçisi olması için hepsinin eline birer tane broşür verdik. Bunlardan bizim yapıp yapamadığımız bir şey varsa bizi bununla ilgili sorguya çekip, eleştirebilecek, hesap sorabilecekler. Hesap sormaları için bu belgeleri kendilerine veriyoruz” ifadelerini kullandı.