Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğiyle Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’nda dereceye giren takımlar belli oldu. Şampiyonların kupa ve madalyalarını Başkan Mustafa Bozbey verdi.

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iş birliğiyle düzenlenen 2017 Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası, zorlu maçların ardından sona erdi. Nilüfer’in Balkan Mahallesi’nde yeni oluşturulan plaj voleybolu sahalarında gerçekleşen şampiyonada, 8 ülkeden 12’si kadın, 14’ü erkek toplam 26 takım mücadele etti. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ‘Balkan Panayırı’ ile koordineli gerçekleşen şampiyonaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Üç gün süren şampiyonanın son gününde, yarı final ve final maçları oynandı. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen 2017 Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’nın final gününde, nefes kesen maçların ardından şampiyonalar belli oldu.

Şampiyonada, erkekler kategorisinde mücadele eden Türk temsilcilerimiz Murat Giginoğlu-H. Hüseyin Mermer finale kadar yükseldi ve Sırp rakipleri Djardje Klasniç-Lazar Kolariç ile karşılaştı. Maçı, 14-21 ve 19-21’lik setlerle 2-0 kazanan Djardje Klasniç-Lazar Kolariç şampiyon olurken, Murat Giginoğlu-H. Hüseyin Mermer ikincilik kürsüsüne çıktı. Erkekler kategorisinin üçüncüsü de Çek Cumhuriyeti’nden Jan Dumek-Vaclav Bercik oldu.

Şampiyonada, kadınlar kategorisinde yapılan maçlar da büyük çekişmeye sahne oldu. Kadınlar finalinde, Romanya’dan Adriana Maris Matei-Beata Vaida ile Yunanistan’dan Panagiota Karagkouni-Kostantina Tsopoulou karşılaştı. Tie break setine uzayan maçı, Romanya’dan Adriana Maris Matei-Beata Vaida 2-1 kazanarak şampiyon oldu. Yunanistan’dan Panagiota Karagkouni-Kostantina Tsopoulou ikinci olurken, Sırbistan’dan Milena Matiç-Marija Miloseviç ikilisi turnuvayı üçüncü olarak bitirdi.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Atakan Çorbacı ile Naci Kale, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş verdi.

Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası’nın, Balkan Mahallesi’nde, Balkan Panayırı ile birlikte düzenlenmeye devam edileceğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Burası, bir süre sonra geleneksel hale gelecek. İnanılmaz atmosferlerin oluşacağı alan haline gelecek. Katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri de kutluyorum” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş’a da, desteklerinden dolayı teşekkür etti.