Kars Belediye Başkanlığı yağmurların durması ve havaların ısınmasıyla birlikte asfalt çalışmalarına hızlı başladı. Bir çok noktada yapılan asfalt çalışmaları ise vatandaşların yüzünü güldürdü.
Başkan Murtaza Karaçanta, asfalt çalışmalarına ara mahallelerden başladıklarını, kısa sürede havaların iyi gitmesi halinde Kars’ın yol sorunu çözeceklerini belirtti.
Alışıla gelmişin aksine, kent merkezi yerine, kent merkezi dışından kaldırım, alt yapı ve KARGAZ’a doğalgaz hattını çektirdiklerini ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, yaşanılabilir bir Kars için ekibiyle birlikte gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.
Başkan Murtaza Karaçanta, “Malumunuz Kars’ta yaz çok kısa, bütün çalışmalarımızı Haziran, Temmuz ve Ağustos ayına sıkıştırıyoruz. Oysa diğer şehirlerde Mart ayı itibariyle inşaat sezonu açılıyor. Biz kısa süreyi iyi değerlendirmek zorundayız. Bunun için bir çok noktada asfalt çalışması başlattık. Havaların iyi gitmesiyle birlikte cadde ve sokakların asfaltını tamamlayacağız” dedi.
Yapılan asfaltın tekrar kazılmasını önlemek için TELEKOM ve KARGAZ’ında çalışma yaptığına dikkat çeken Başkan Murtaza Karaçanta, “Asfaltı yapıp peşinden yok doğalgazdı, yok kanalizasyondu, yok telefon ve elektrik hattıydı diyerek yeniden kazılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim ekiplerin yol çalışması yaptığı bölgelerde alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Yani tekrar yollarının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Birlikte yaşadığımız kente yapılanlara birlikte sahip çıkmak zorundayız. Gönül isterdiki uzay çağında Kars’ın yol ve alt yapı sorunu olmayaydı. Ama maalesef hala alt yapı ve yolla uğraşıyoruz. Bu yıl hedefimiz bütün yolları asfalt kaldırımı tamamlamak” diye konuştu.
Başkan Murtaza Karaçanta, 2015 yılı içerisinde 21 kilometre sıcak asfalt yapacaklarını, amaçlarının Kars’ı herkes için yaşanabilir ve daha modern bir kent olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
Kars Belediye Başkanlığı’nca; İstasyon mahallesi, Bahçelievler mahallesi, Yusufpaşa mahallesi, Ortakapı mahallesi, Hafızpaşa mahallesi, Halitpaşa mahallesi, Örnek mahallesi, Aydınlıkevler mahallesi ve Fevzi Çakmak mahallesinde alt yapı, doğalgaz ve asfalt çalışması yapılıyor.