Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, “Oyunun orta saha bölümünü iyi oynuyoruz ancak hücum tarafını daha farklı oynamamız, geliştirmemiz gerekir. Bu ara dönemde bunun üzerinde çalışacağız. Hatalarımızı düzeltip, önümüzdeki Eskişehirspor maçını mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Aytaç Durak Tesisleri’nde haftalık basın toplantısı düzenledi. Ligin 6. haftasında deplasmanda İstanbulspor ile oynadıkları ve 2-2 sonuçlanan maçı değerlendiren Bulak, “İstanbul’da zor bir maç olduğunu biliyorduk. Bu sadece İstanbulspor’un güçlü bir ekip olmasından kaynaklanmıyor. Birde bu maçın sonucunda milli maç arası izni vardı. Dolayısıyla oyuncuların bu tür milli maç gibi aralarda başka taraflara konsantre olduğu maçlardır. Tabi ki bu bahane değil, rakipler için de geçerli. Birbirini iyi tanıyabilen, uzun süre birlikte oynamış alışkanlıklarını iyi bilen bir takım, hocaları aynı, kendi evinde oynuyorlar. Saha avantajları gibi avantajları var. Kontrollü oynadık ama savunmanın dengesiz duruşundan dolayı rakip önümüze geçti” diye konuştu.

"Hakemden dolayı sorunlar yaşadık"

Hakemin müsabakadaki yönetiminden dolayı maçı kaybettiklerini anlatan Bulak, “Oyunu elimize geçirecek olduğumuz zamanları biliyorduk. Ancak istediğimiz bazı şeyler gelişmedi. Berabere götürebilseydik yapabilecek hamlelerle kazanabilecek olduğumuz bir maç diye düşünüyorduk. Penaltı ne hikmetse bunu merkez hakem heyet başkanı ile de konuşacağım. Çünkü hem Bolu maçında, hem de bu maçta adaletli bir yönetim olmadı. Dolayısıyla burada sorunlar yaşadık. Penaltı bizi bir parça örseledi ancak ondan sonra yine oyunun ele geçirmemiz, golü bulmamız, hatta sonuna kadar onun mücadelesini yapmamız bunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

“Deplasmanda bir puan kazançlı diye görüyorum”

Maçlarda orta saha bölümünü iyi oynadıklarını ancak daha farklı oynayıp kendilerini geliştirmeleri gerektiğini bildiğini ifade eden Giray Bulak, "Hücum tarafını daha farklı oynamamız, geliştirmemiz gerekir. Bu ara dönemde bunun üzerinde çalışacağız. Bununda bize yararı olacaktır. Bir puanı aldık. Tabi çok da memnun değiliz, üç puan olabilirdi. Ama deplasmanda bir puan kazançlı diye görüyorum" dedi.

“Eskişehirspor’u yeneriz”

Ligin 7. haftasında evlerinde oynayacakları Eskişehirspor maçını da değerlendiren Bulak, maçın zor olacağını ama kendilerinin kazanabilecek potansiyelde bir takım olduğunu söyledi. Giray Bulak, “Eskişehirspor hoca değişikliği yaşadı. Son maçlarını da kazandılar. İyi bir ekip. Lig ekibi. Lig oyuncularından kurulu bir ekip. Dolayısıyla biz de evimizde oynayacağız. Taraftarımız son derece güvendiğimiz, bizi destekleyen, bize hep aşırı güç veren, fedakar bir taraftardır. Eskişehir maçında da bizi yalnız bırakmayacaktır. İnşallah iyi bir oyun içerisinde Eskişehirspor’u yeneriz” şeklinde konuştu.