Adana’da yaşayan Elazığlı hayırsever iş adamı Hüseyin Zati Yıldırım, Bükardi beldesinde cami yaptırmak için müftülükle protokol imzaladı.
Elazığ İl Müftülüğü’nde düzenlenen protokol imzalama törenine, Müftü Peyami Güngör, Bükardı Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz, Arıcak İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, iş adamı Hüseyin Zati Yıldırım katıldı. Arıcak ilçesi Bükardı beldesi Yayla Başı Mahallesi’nde belediyeye ait boş araziye cami yapılması için iş adamı Yıldırım ile katılımcılar arasında protokol imzalandı.
Düzenlenen imza töreninde konuşan Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, "Bugün buraya hayırlı bir iş için toplandık. Aslen Arıcaklı olup Adana da ikamet etmekte olan ancak memleketine böyle hayırlı bir hizmet yapmak üzere aramızda bulunan Hüseyin Zati Yıldırım, Arıcak ilçemizin Bükardi beldesi Yayla Başı mahallesi’ne bir cami yaptıracak. Burada bir camiye ihtiyaç bulunmaktadır. Çünkü yerleşim yeridir ve yakınında bir cami yok. Böyle bir dini ihtiyacı karşılamak için teşebbüste bulunan kardeşimizi ben tebrik ediyorum. Yapacağı hayrın cenabı Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum” dedi.
Cami inşaatı ve projesi hakkında bilgi veren Bükardi Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ise, "Bizim beldemizde cami eksik olduğundan dolayı bin 300 metre kare bir alan belediye olarak tahsil ettik. 500 metre kare yapım üzerinde, iki bayan kuran kursu, bir erkek kuran kursu, bir taziye evi, bir morg, birde imam evi ve üzerine de cami olacak. Tahmini kaba inşaatı 3 ay kadar sürecek. Yıl sonuna kadar da tamamlayacağız inşallah. Hüseyin beye bu yatırımdaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yatırımının kendi memleketindeki ihtiyacı gidermesi için Elazığ’a geldiğini belirten Hüseyin Zati Yıldırım, "Adana’da ikamet ediyorum aslen Elazığlıyım. Arıcak köyündenim. Bizde köyümüze ihtiyaçtan dolayı bir cami yaptırmayı niyet ettik. Camimizi yaptırmak için buraya geldik. Allah’ım hayırlı uğurlu etsin" şeklinde konuştu.