CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Prof. Dr. Usluer, organize sanayi bölgesinde fabrikaları ziyaret etti, Uludereliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle buluştu ve Çamlıca mahallesi sakinlerinin evlerine konuk oldu. Günün erken saatlerinde başlayan ziyaretler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Ziyaret ettiği fabrikalarda iş yeri sahipleriyle oturup sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Usluer, ardından fabrikada çalışanlarla bir araya gelerek, onlara CHP’nin seçim bildirgesi ve hedeflerini anlattı. 6 farklı iş yerinde yaklaşık 1000 işçi ile görüşen Prof. Dr. Usluer, çalışanların büyük oranda emekliler olduğuna dikkat çekti. Emeklilerin yaşam ve geçim zorluğu nedeniyle emelilik dönemlerini ikinci işte çalışarak geçirdiklerini ifade eden çalışanlar; CHP’nin emeklilere yönelik 2 maaş ikramiye, en düşük emekli maaşının 1500 lira olması, İntibak Yasası ve 2’nci işte çalışan emeklilerden yüzde15 katılım payı kesilmeyecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi ve CHP’nin yeniden umut oluşturduğunu belirtti.
SOSYAL YARDIM DEVLETİN BİRİNCİ GÖREVİDİR, VATANDAŞI İÇİN HAKTIR
Fabrikalarda çalışan genç işçiler ve kadınlar, CHP iktidarında; asgari ücretten vergi alınmayacak olmasının ve asgari ücretin 1500 lira olmasının kendilerini mutlu ettiğini, ortak sorunlarının aş ve iş olduğunu dile getirdiler. Fabrika sahipleri Eskişehir’in sanayide markalaşmasının önündeki bariyerlerden ve sanayi üniversite ile işbirliğinin olmamasından yakındı. Organize sanayide gerek işverenlerin gerekse çalışanların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşan Prof. Dr. Usluer akşam saatlerinde organize sanayi bölgesinden ayrılarak, Uludereliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne geçti. Dernek üyelerine CHP’nin politikalarını anlatan Usluer şunları kaydetti:
“Temel politikamızı ekonomi üzerine yaptık, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıklarken, ‘Toplumun her kesimine sesleniyoruz’ dedi. Emekliye, işçiye, gence, işsize, öğrenciye, öğretmene, seslendi, Türkiye’nin tamamını içine alan, tüm sorunlara çözüm getirme amaçlı bir program bu. Yoksulu olmayan bir Türkiye dedik, aile sigortası dedik; ailede işsiz varsa ailenin geliri 300 liranın atındaysa bu ailelere aylık 720 lira maaş bağlanacak. Emeklilik dinlenme zamanıdır, ama bizim ülkemizde böyle değildir, zor günler geçim derdi ikinci bir iş demektir. Böyle olunca da karşımıza genç işsizliği çıkıyor, gençlere istihdam yaratılamıyor. Sosyal devlet olmanın kuralı sosyal yardımların yapılmasıdır, ama 13 yıldan beri hükümet bunu ‘Allah rızası için veriyorum’ diyor halbuki bu Allah rızası için değildir, devletin birinci görevidir, vatandaş için bir haktır, ulufe değildir.”
YALAN SİYASETİ İSTEMİYORUZ, AHLAK YASASI GELECEK
CHP’nin bir taahhütname ile yola çıktığın belirten Prof. Dr. Gaye Usluer, “Biz yalan siyasetinden bıktığımız için kendi sözümüzü taahhüt altına aldık, ilk 100 günde yapılacakları yazdık biz, bu sözleri yerine getiremezse Kılıçdaroğlu siyaseti tamamen bırakacak” şeklinde konuştu.
Vatandaşlarla konuşmalarında sorunları çok net anlattıklarını kaydeden Prof. Dr. Usluer,şunları söyledi:
“Ayşe hanım dedi ki; ‘Doktora gidiyorum para, eczaneye gidiyorum para, ay başında maaşı alacağım maaşımdan bunlar için yine para kesilmiş...’ Paramız yoksa manevi değerlerimiz de zarar görüyor, ailede geçimsizlik artıyor, hırsızlık, madde bağımlılığı artıyor. Bu anlamda ekonomik kalkınma ve refahın toplumun tüm kesimlerine yayılmasının önemi büyük. Aile sigortası hakkı doğduğunda para, kadının bankadaki hesabına yatacak, kocalar paraları alıp harcamasınlar kadın o parayı evdekiler için harcayabilsin diye.”
BİZE GÜVENMENİZİ İSTİYORUZ
Eskişehir’in 3 belediyedeki CHP’li başkanlar ile dürüst siyasetin nasıl yapıldığını gördüğünü kaydeden CHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz temiz siyaset istiyoruz, yalancı milletvekili istemiyoruz. Siyasette Ahlak Yasası’nı getireceğiz. Milletvekili olduğumda trafik cezası işlersem, bana da size uygulanan ceza uygulanacak, siz bana hırsızlık yolsuzluk yapmam için mi oy vereceksiniz, sizin için çalışalım diye mi oy vereceksiniz? Bizim verdiğimiz en önemli söz budur. Biz de iktidara talip milletvekili adayları olarak söz veriyoruz; ahlâklı siyaseti getireceğiz, milletvekili dokunulmazlığı kürsü ile sınırlı kalacak, sizden de bize güvenmenizi ve oy vermenizi istiyoruz. Oylarımızla hep birlikte AK Parti’yi sandığa gömeceğiz.”