MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer ve Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar’ı makamlarında ziyaret etti.
İlk olarak Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştiren MÜSİAD Konya Heyeti burada Başkan Nuri Koçer ile görüştü.
Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, “Ülkemizde yaşayan her vatandaşımızın haklarını korumak ve adaleti sağlamak adına Anayasamızın öngördüğü çerçevelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçek anlamda adalet ancak hukuk kurallarının eksiksiz işlemesi ve tam manasıyla yargı bağımsızlığının sağlanmasıyla gerçekleşecektir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarında da büyük sorumluluklar düşüyor. Toplumun bilinçlendirilmesi ve haklarına karşı duyarlı hale gelmesi için sivil toplum kuruluşları toplumda öncü rol oynamalıdır” dedi.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak kurulduğumuz günden bugüne ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuki gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MÜSİAD Konya olarak ülkemizde yaşanan her türlü haksızlığa karşı durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Yargı bağımsızlığı konusu hepimiz için çok hassas bir konu. Adaleti temsil eden savcılarımızın, hakimlerimizin, yargı mensuplarımızın bağımsız hareket etmesi, kanunlar çerçevesinde görevlerini sürdürmesi hem vatandaş olarak hem de sivil toplum kuruluşu olarak en büyük isteğimizdir. Bugüne kadar üstlendiğimiz misyonu bundan sonra da devam ettirmek için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
MÜSİAD heyeti, daha sonra Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Gökpınar, “Sivil toplum kuruluşları geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemiz için büyük öneme sahip. Toplumda yaşanan olaylara karşı ortak duyarlılık geliştirilmesi ve bilinç oluşturulması adına sivil toplumu temsil eden derneklere, vakıflara da büyük yükümlülükler düşmektedir. Bizler de yargı mensupları olarak ülkemizin hukuk sisteminin aksamadan çalışması, mahkemelerimizin yükünün hafifletilmesi ve adalet sistemimizin yüksek standartlara kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Hukuk sistemimizin eksiksiz işlemesi toplumda yer alan her vatandaş için aynı önem derecesine sahiptir. Çünkü adaletin ve hukuk kurallarının olmadığı yerde zulüm baş gösterir” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, “Bizler hem iş dünyasının temsilcileri olarak hem de sivil toplum kuruluşu olarak adaletin ve hukuk kurallarının toplumların ilerlemesinde, gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. Bizler ülkemizin refahı için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Adaletin ve kanunların herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Bundan sonra da toplumu aydınlatmak ve gördüğümüz haksızlıkları dile getirmek adına faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.