Meclise sunulan Torba Yasada bulunan kıyılmış tütün ile ilgili maddeyi protesto eden ve Valiliğe yürüyen kalabalığı Vali Nurullah Naci Kalkancı konuşarak sakinleştirdi.

TBMM’ye gönderilen Torba Yasada kıyılmış tütüne getirilen yasak, kıyılmış tütünü ile meşhur Adıyaman’da protesto edildi. Demokrasi Parkı’nda toplanan kalabalık, Torba Yasada yer alan maddenin çıkartılması ve kıyılmış tütün ile ilgili kanuni düzenleme getirilmesini istedi.

Basın açıklamasının sonra Valilik önüne gelen kalabalığa hitaben Vali Kalkancı konuşma yaptı. Valilik balkonuna çıkan Vali Kalkancı, kalabalığı valilik bahçesine davet ederek burada bir konuşma yaptı.

Halkın sorun ve sıkıntılarını oldukça iyi anladığını dile getiren Vali Kalkancı, “Ben Adıyaman’a atanır atanmaz iki konu üzerinde bütün gayretimle duruyorum. Birincisi, Samsat İlçesinde yaşanan depremde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ikincisi ise Adıyaman’ın tek geçim kaynağı olan tütünle ilgilenmekti. Bu konularla ilgilenmeye devam ediyorum. Herkesi sakin olmaya davet ediyorum. Bu sorunlarınızı ve taleplerinizi ilgili yerlere bildireceğim” şeklinde konuşarak kızgın kalabalığı sakinleştirdi.

Eylem yapan grup daha sonra Valilik önünden ayrıldı.