Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerine Sarı Liste olarak çalışmalarını sürdüren Abdulkadir Karavil, Güneydoğu TÜYİK-DER’i ziyaret etti.

DTSO seçimlerine Sarı Liste olarak çalışmalarını sürdüren Abdulkadir Karavil, Güneydoğu Tüm İşadamları Kalkınma Derneği’ni (Güneydoğu TÜYİK-DER) ziyaret etti. Dernek Başkanı Hayri Yağmur ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karavil, sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti. Burada konuşan Güneydoğu TÜYİK-DER Başkanı Hayri Yağmur, “Değerli büyüğümüz Abdulkadir Karavil’in sarı listeden adaylığının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Derneğimizi ziyaretinden dolayı da teşekkür ediyoruz. Diyarbakır’da ciddi anlamda yatırımları olan, kendi tırnaklarıyla, emekleriyle bu güne gelen, hiçbir şekilde Diyarbakır’ı terk etmeyen bir ağabeyimiz olarak önemsiyoruz. Biz istiyoruz ki Diyarbakır’a yatırım yapan, Diyarbakır’ı düşünen, yatırım yapabilecek kişilerin olmasını Ticaret ve Sanayi Odasının başında olması bizim için her zaman önemlidir. Kendisine bu yolda başarılar diliyoruz” dedi.

“Amaç Diyarbakır’dır”

Ardından konuşan başkan adayı Abdulkadir Karavil ise, “Amaç burada zaten Diyarbakır’ın gelişmesi ve büyümesidir. Gerçekten de diğer illere baktığımız zaman bir Kahramanmaraş, bir Gaziantep son 30 yıl içerisinde geliştiler, büyüdüler. Diyarbakır’da bu 30 yıl içerisinde bir durma noktasına kadar gelmiş. Tarımı nasıl sanayileştireceğiz? Biz pamuk bölgesiyiz ama tekstil fabrikalarımız yok. Bir tarafta turizm var. Turizmi bizim canlandırmamız lazım. Turizm ciddi bir potansiyel güçtür bunu da ancak reklam yaparak geliştirebiliriz. Biz kazanırsak buna çok önem vereceğiz. Bir taraftan da üniversiteleri, özel sektörü buraya getirmemiz lazım. Biz iyi sanayici olmayabiliriz ama iyi tüccarlar var içimizde. İyi sanayicileri OSB başkanı olduğum süre içerisinde çevre illerden buraya getirdik. Bunlar yapılabiliyor. Ortaklı işlere alışmalıyız, ortaklı şirketler kurmalıyız. Bugün büyük firmalar bile evlilikler yapıyor böylelikle büyük işler yapıyorlar. Bizim de bazı ortaklı işler yapmamız lazım. Düşünün biz tarım kentiyiz ama tarımla ilgili hiçbir sanayimiz yok. Bunu rahatlıkla sanayileştirebiliriz. Bu kadar büyük imkanlar var. Biz her zaman hangi liste hayırlıysa o olsun diyoruz. Şimdi de onu söylüyoruz. Amaç Diyarbakır’dır. Eğer amaç menfaat değil de Diyarbakır ise gelsin Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etsin ama itibarlı kişilerin başa gelmesi gerekir. Senin getirdiğin kişi ticarette itibarlı değilse ve orası da Ticaret ve Sanayi Odası ise gelen kişinin itibarlı olması lazım” diye konuştu.