AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde nar ve portakal ağaçlarının bulunduğu 11 dönümlük narenciye bahçesinin kısa sürede kuruması tedirginlik yarattı. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, kimyasal madde bulunduğu ileri sürülen bahçede inceleme yaptı.
Nazilli'nin Arslanlı Mahallesi'nde, evli ve 2 çocuk babası çiftçi 38 yaşındaki Mehmet Arabacı'ya ait içinde 700'ün üzerinde nar ve portakal ağacı bulunan narenciye bahçesi bir anda kurudu. Bahçenin kuruduğunu görünce şaşkına dönen Arabacı, çevrede ağır kimyasal koku yayıldığını fark etti. Ağaçların kuruduğunu ve meyvelerin dalından düştüğünü gördü. Çevreyi kontrol eden Arabacı, sulama kanalında poşete sarılı kremsi bir madde buldu. Bunun üzerine konuyu Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi.
Bahçede araştırma yapan ve örnekler alan yetkililer, inceleme başlattı. Ancak içinde kremsi maddenin bulunduğu poşet alınmadı. Poşetin önümüzdeki günlerde Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleneceği bildirildi. Ayrıca bahçenin bitişiğinde bulunan yonca tarlası ve patlıcan tarlasında da yer yer kurumalar görüldüğü belirlendi. 
15 yıllık emeğinin yok olduğunu belirten Arabacı, "Bir anda bu manzarayla karşılaştım. Benim bu zararımı şimdi kim karşılayacak? Yılların emeği olan geçim kaynağım da yok oldu. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI