Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerin şehirle bütünleşmesinde basının önemli bir etken olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajıyla, basın mensuplarının gününü kutladı. Mesajında, üniversitelerin özellikle şehirle bütünleşmesinde basının yadsınamaz desteği olduğunu belirten Sabuncuoğlu, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasında, Türkiye’de Ar-Ge projelerinin konuşulur hale gelmesinde, bu gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmasında basının rolünün büyük olduğunu dile getirdi. Tüm kurum ve kuruluşların olduğu gibi, üniversitelerin de basının olumlu yaklaşımları ve yapıcı eleştirilerinden faydalanma yoluna gitmesi gerektiğine işaret eden Sabuncuoğlu, “Üniversiteler, özellikle bilimsel teorileri pratiğe dönüştürüp, toplumsal fayda yaratma görevini yerine getirirken basını da bir paydaş olarak görmeli. Bizler de basınımızı paydaşlarımızdan biri görüyoruz” dedi.
Sabuncuoğlu şöyle devam etti:
"AGÜ olarak Kayseri’den dünya standartlarında üstün kalitede eğitim ve araştırma hizmeti sunan bir üniversite çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu yalnızca üniversitemizin akademik, idari personeli ve öğrencileri ile değil, Kayseri sanayisi ve iş dünyasının yanı sıra, siz basın mensupları ve diğer kuruluşlar ile birlikte gerçekleştireceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyoruz. İlimizdeki tüm basın çalışanlarının, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsız haber verme özelliğine dikkat çekilmesinin amaçlandığı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sevgiler sunarız."