İçişleri Bakanlığının 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında uygulamaya koyduğu ve bir dizi tedbiri içeren ‘Güvenli Okul Güvenli Eğitim’ anlayışına dayalı çalışmalar, Van’da başarıyla sürdürülüyor.

Yürütülen çalışmaları ve güvenlik uygulamalarını yerinde incelemek üzere kentteki ilk ve orta dereceli okullara yönelik ziyaretler başlatan Vali Murat Zorluoğlu, İpekyolu ilçesinde dört ayrı okula giderek; okul idarecileri, İl Emniyet Müdürlüğünün okul irtibat görevlileri, okul aile birliği başkanları ve muhtarların da katılımıyla toplantılar düzenledi. İlk olarak Esenler Mahallesi Şehit İsmail Öztürk Anadolu Lisesine giden Vali Zorluoğlu, okul idarecilerinden okulun mevcut durumu ve okul güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra, okullarda güvenlik sıkıntısı yaşanmamasını sağlamak amacıyla ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Öğrencilerin eğitim öğretimlerini sekteye uğratacak her türlü faaliyetin önüne geçileceğini vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin amacı; okul güvenliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak, okul müdürleri, emniyet mensubu okul irtibat görevlileri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlarla bilgi alışverişinde bulunmak, alınan güvenlik tedbirlerini yerinde incelemek ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerimizin nasıl uygulandığını görmektir” dedi.

Daha sonra sırasıyla Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlk ve Ortaokulu, Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi ve Akköprü İlk ve Ortaokulunda da aynı içerikli toplantılar düzenleyen Vali Zorluoğlu, bu okullarda da okul idarecileri ve öğretmenlerden bizzat geri dönüş alarak, okul çevrelerinde uygulanan güvenlik önlemlerini değerlendirmeye devam edeceklerini, aktarılan görüş ve talepler doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlara eksikliklerin süratle giderilmesi talimatını vereceğini bildirdi.

Okul irtibat görevlilerinden, okul çevrelerinde ve içerisinde güvenlik zafiyeti oluşturabilecek konuları anında üst makamlara iletmelerini isteyen Vali Zorluoğlu, ziyaret sonunda yaptığı değerlendirmede ise şu ifadelere yer verdi:

“Okullarda görüştüğümüz idareci ve öğretmenlerin yüzlerinin gülmesi, asayişle ilgili sorun yaşamadıklarını dile getirmelerini sevindirici buluyorum. 5-10 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında Van’ın, eğitim anlamında daha ileri düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yeterli görmediğimiz bu ilerlemeyi, birkaç yıl sonra Türkiye çapında fark oluşturacak seviyeye çıkarmak için bir atılım gerçekleştireceğiz. Van’daki akademik başarıyı artırmak zorundayız. Nüfusunun büyük bölümü il ve ilçe merkezlerinde yaşayan öğrencilerimizin, eğitim fırsatlarına daha fazla ulaşması ve başarının yüksek olması gerekiyor. Daha zor şartlarda eğitim gören diğer illerdeki öğrencilere oranla başarı sıralamasında gerideyiz. Sorun ya da sorunlar her neyse ivedi tespit etmeli ve çözüme yönelik adımları süratle atmalıyız. Van’da akademik başarı oranının artırılmasına katkı sunan tüm öğretmen ve idarecilerin, bizzat tarafımdan ödüllendirileceğini de buradan bir kez daha ifade ediyorum. Okullarımızdaki akademik başarıyı artırmak için daha fazla mesai harcamalı, daha çok fedakârlık yapmalıyız.”

Vali Murat Zorluoğlu’nun okul ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de yer aldı.