Bomba geniş güvenlik önlemleri alınarak yerinde imha edilirken, şiddetli patlamada 1 kişi yaralandı, çevredeki çok sayıdaki işyerinde hasar meydana geldi.

Cizre İlçesi'nin merkezi konumunda bulunan ve her gün binlerce kişinin alışveriş yapmak için gittiği Dağkapı Mahallesi'ndeki Yeni Çarşı Caddesi'nde bir kablo düzeneği gören esnaf, şüphelenerek durumu polisi bildirdi. Cadde üzerine zırhlı araçlarla gelen polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. Olası bir patlamaya karşı Jammer'li araçlar eşliğinde bomba uzmanlarının yaptığı incelemede kablo düzeneğinin caddeye tuzaklanmış bombaya bağlı olduğunu belirledi. Polis, çevredeki esnaf ve vatandaşı uzaklaştırıp caddeye giriş ve çıkışları yasakladı.

Bomba, uzmanlar tarafından fünye ile yerinde imha edildi. Tahrip gücü yüksek bombanın şiddetli patlamasında cadde üzerinde 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlamada çevrede bulunan bir çok işyerinde hasar meydana gelirken, olay yerine 100 metre mesafede bulunan esnaftan Abdulfettah Neyman, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı Neyman, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis, patlamanın ardından olay yerinde detaylı inceleme yaptı. Cadde üzerinde başka patlayıcı olum olmadığı araştırıldı, her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.